Haberler

İş Bulmak İçin Çevre Oluşturmaya Öğrenciyken Başlayın

Abone Ol

Gazeteci, yazar ve eğitmen Ahmet Veli Olgundeniz, İzmir Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Girişimcilik Kulübü’nün konuğu oldu.

Gazeteci, yazar ve eğitmen Ahmet Veli Olgundeniz, İzmir Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Girişimcilik Kulübü'nün konuğu oldu. İş görüşmeleri ve hızlı ikna teknikleri ile ilgili bilgileri öğrencilerle paylaşan Olgundeniz, iş bulabilmenin temel şartının iyi bir çevreye sahip olmak olduğunu vurguladı ve "Genel müdürlük gibi üst düzey pozisyonlar için iş ilanı verilmez. İyi pozisyonlara ancak iyi bir çevre ile ulaşılır. Yan sıranızda oturan ve adını bile bilmediğiniz sınıf arkadaşınızın gelecek günlerde genel müdürü olmak için yanıp tutuşacağınız holdingin sahibi olmayacağını bilemezsiniz" dedi. Eğitimin sonunda Kulüp Başkanı Özlem Akın, öğrencilerin sorularını yanıtlayan Olgundeniz'e teşekkür etti.

İnsanların size referans olmasına altyapı hazırlayın

Televizyon programlarının yanı sıra İletişim Uzmanlığı hizmeti de veren Olgundeniz konuşmasında, Türkiye'de 1 milyon 200 bin işletmenin bir haftada ancak 1000 ya da 2000'inde bulunan açık pozisyonlar için gazetelere ilan verildiğine dikkat çekti. Olgundeniz, "İlan verilen pozisyonların hiçbiri genel müdürlük gibi iyi pozisyonlar değil. İyi pozisyonlar ilan edilmez. Pozisyonların yüzde 20'si için ilan veriliyorsa, yüzde 80'i kişisel ilişkiler ile doldurulur" dedi. Öğrencilik yıllarından itibaren gönüllü etkinlikler içinde yer almanın, dernek ve sivil toplum kuruluşlarına üye olmanın çok önemli olduğuna değinen Olgundeniz, "İnsanların size referans olmasına altyapı hazırlayın" diye konuştu.

Hızlı konuş, beden dilini doğru kurgula, ilgili ol

Hızlı İkna Tekniği konusunda da öğrencileri bilgilendiren Olgundeniz, iş görüşmelerinde kişilerin öne çıkan en önemli özelliklerinin ikna güçleri olduğunu vurguladı. İkna etmenin, 5 temel faktöre dayandığını söyleyen Olgundeniz, "Doğru şeyi, doğru kişiden, doğru yerde, doğru zamanda ve doğru şekilde isteyin" dedi. Konuşma temposu, beden dili, kendini doğru ifade edebilme ve görüşme yapılan kişinin anlattıklarına gerçekten ilgi duyulduğunu göstermenin önemine değinen Olgundeniz, "Yanlış anlamalara izin vermeden, doğru özelliklerinize odaklanmalarını sağlayarak ve karşınızdakinin düşünceleri ile kendi durumunuzu güçlendirerek bir görüşme gerçekleştirmeye çalışın. Sonucun olumsuz olabileceği öngörüsüne vardığınız anda, negatif bir cümle telaffuz edilmeden olumlu argümanlarla görüşmenizi sonlandırmaya çalışın" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Veli Olgundeniz İzmir Üniversitesi Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title