Haberler

İş Kazalarına Kanun Yetmiyor

Abone Ol

Sendikal çalışmaları için Eskişehir’e gelen Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonuna bağlı Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, ülke gündemi ve sektörel gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu.

Sendikal çalışmaları için Eskişehir'e gelen Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonuna bağlı Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, ülke gündemi ve sektörel gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu.

Türk Sağlık Sen Eskişehir Şube Başkanı Hüseyin Kararman ve yönetim kurulu üyelerin de hazır bulunduğu basın toplantısında konuşan Genel Başkan Önder Kahveci, özellikle iş güvencesi konusunda ilgili Bakan ve sorumluların daha duyarlı davranmaları gerektiğini söyledi. İş kazaları ve işçi ölümlerindeki artışa dikkat çeken Kahveci, "Siirt'te bir maden kazası gerçekleşti, 3 işçimiz hayatını kaybetti, 12 işçimiz göçük altında. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Temenni ediyorum ki göçük altındaki kardeşlerimiz de bir an önce sağ salim kurtarılır. Ülkemizde maalesef iş kazaları önlenemiyor. Tüm bilim insanları, iş kazalarının yüzde 95'inin, meslek hastalıklarının yüzde 98'inin önlenebilir olduğunu savunuyor. Aslında devlet iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili bir kanun da çıkarttı. Ancak kanunu çıkartmak yeterli gelmiyor. Uygulamada karşılık bulmayınca, yeterli denetim tesis edilemeyince ve caydırıcı tedbirler alınamayınca iş kazalarını yaşamaya devam ediyoruz. Biz istiyoruz ki iş kazaları işçinin kaderi olmasın. Daha sağlıklı, güvenli ortamda çalışılsın" dedi.

Sağlık çalışanları yönelik şiddete de değinen Kahveci şunları söyledi:

"En yakın zamanda Bursa'da şiddete uğrayan bir sağlık çalışanı arkadaşımız oldu. Vaka sayısı çok arttı. Beyaz kod uygulaması çerçevesinde Sağlık Bakanlığı'na ayda bin tane vaka bildirimi yapılıyor. Biz bu şiddet artık son bulsun istiyoruz. Güvenli bir ortamda işimizi üretelim, iş verimimiz de o düzeyde artsın. Bu tedbirlerin alınması için uyarı yapmak sivil toplum örgütü olarak bizim görevimiz. Devletin ve Çalışma Bakanlığı'nın görevi de bu konularla ilgili ciddi yaptırım ortaya koyabilmektir. KHK'lar fırsata çevriliyor. Kamu görevlilerinin disiplin suçu işlediklerinde işten atılmadığı gibi bir algı yaratılmak isteniyor. Devlet Personel Başkanlığı'nın verilerine bakacak olursak her yıl 500 kamu görevlisinin değişik suçlardan dolayı işine son veriliyor. Ki şu anda kamu çalışanlarının iş güvencesi mi var? 60 bin kamu çalışanı ihraç edilmiş durumda kararnamelerle. Toplumun farklı kesimlerine hitap ederken bu konuyu dile getirerek çalışanları hedef haline getirmek çok sakıncalıdır. Hedef haline getirirseniz, kamu görevlilerine yönelik şiddet vakaları artıyor. Biz Türkiye Kamu Sen olarak iş güvencemizden asla vazgeçmeyiz. Yeri geldiği zamanda demokratik tepkimizi de ortaya koyduk." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Önder Kahveci Eskişehir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title