Haberler

İş Yeri Yanan Ali Ustanın Yarası Sarılacak

Güncelleme:
Abone Ol

Amasya'da Ahilik Haftası'nın ilk günü iş yeri yanan 25 yıllık kaportacı ustası Ali Çoban'ın zararının telafi edilmesi için çalışma başlatılıyor.

Amasya'da Ahilik Haftası'nın ilk günü iş yeri yanan 25 yıllık kaportacı ustası Ali Çoban'ın zararının telafi edilmesi için çalışma başlatılıyor.

Tamamen yanan iş yerinin içerisinde müşterilere ait 5 aracın da kullanılamaz hale geldiğini anlatan evli ve 2 çocuk babası Ali Çoban' ziyaret eden Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, "Bu zararlar telafi edilir. Ahiliğin varlık sebebi aynı zamanda sosyal dayanışmadır. Zor duruma düşen esnafı tekrar ayağa kaldırmak ahiliğin temelinde, kültüründe o vardır. Esnaflar bir araya gelir. Kendi aralarında yardımlaşmayı sağlar ve diğer ahi kardeşlerinin tekrar ayağa kaldırması için mücadele eder" dedi.

Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi ve Amasya Esnaf Odaları Birliği'nin tespit ve çalışmalarının ardından devlet olarak kendilerine düşen görevin gereğini yerine getireceklerini vurgulayan Vali Çomaktekin, "Bu dayanışma olduğu sürece senin karamsar olmana gerek yok. Mala gelen bir zarar vardır. O da en kısa sürede telafi edilecektir. Ahilik müessesesinin en önemli varlık sebebi de budur" diye konuştu.

Beraberinde Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, İl Jandarma Komutanı Albay Ünsal Ağaoğlu, Emniyet Müdürü Cemil Bayazıt, Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Fatih Akçay ve diğer yetkililerle birlikte yanan iş yerinde inceleme yapan Çomaktekin, Ahilik Haftası nedeniyle Çıraklık Eğitim Merkezi'nde esnafa verilen yemekte de pilav kazanının başına geçip "Halil İbrahim bereketi" diye seslenip pilav dağıttı. - AMASYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahilik Haftası Amasya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title