Haberler

İskenderun'a Hukuk Fakültesi Açılacak

Güncelleme:
Abone Ol

Yazılı, Görsel Ve Yaygın Basının Muhabirlerinin De Katıldığı Toplantıda Taşkın, Gazetecilerin Sorularını Ayrı Ayrı Cevaplarken, Projeleri Hakkında Yorumlar Yaparak Cevapladı.

Hatay Bağımsız Milletvekili Adayı olarak, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Sn. Hüsnü Salih Güder'i ikinci kez makamında ziyarette bulunarak, Hatay'da Hukuk Fakültesininde bir eksiklik olduğunu belirterek, Bu Fakülteninde İskenderun için yerinde olacağını belirtmem üzerine Sn. Rektör Güder'inde konuyu gündeme alacağını ve tek başına karar veremeyeceğini ancak, MKÜ Senatosunun gündemine getireceğini kararında senatonun vereceğini belirtti.

Bağımsız Aday Nihat Taşkın açıklamasında, "İskenderun'umuzun aslında İl statüsünde bir ilçemiz olduğunu ve bu güzide ilçemizin esas hakkının bir üniversite kazanmasını gerektiğini belirten Taşkın, ben burada söz veriyorum Allâh bana nasip eder milletvekiliniz olursam, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti ile el ele vererek, Üniversiteyi 12 Haziran sonrası hangi iktidar gelirse O iktidarın Başbakanının ismini vererek, İskenderunumuza Üniversite kazandırmış oluruz" dedi.Öteyandan Bağımsız Aday Taşkın, İskenderun İlçemize Üniversite kazandırmanın zor olmadığını ve zaten bir üniversite için gerekli olan alt yapınında hemen hemen hazır olduğunu bildirdi.

İskenderun, Erzin, Dörtyol, Belen İlçelerimiz için Projelerim

İskenderun; İlimiz önemli bir limana sahiptir. Yıllardır Ortadoğuya açık bir liman olmasına rağmen kullanılamamamıştır. Geçmiş ve halen başta olan AKP hükümetide İskenderun'la yeterince ilgilenmemiştir. Biz somut öneriler sunuyoruz.

İskenderun Limanın mutlaka özelleştirilecektir.

Nakliye sektörünün teşvik edilmesi.

İskenderun'un Mersin gibi Serbest Bölge kurulması.

İskenderun Laskiye

İskenderun K. Kıbrıs

İskenderun Yumutalık Feribot taşımacılığı ve ticareti temin edilecektir.

İskenderun Arsuz yolunun bitirilmesi, İskenderun, Dörtyol, Samandağı balıkçılık sektörünün teşvik edilerek, projelerle desteklenmesini temin edeceğiz. İskenderun, Arsuz, Çevlik yolunun bir an evvel bitirlmesi bu bölgeninMerhum Turgut Özal'ın Antalya Projesinin uygulanması Turizm kapsamında korumaya alınması ve 5-4 yıldızlı otellerin yapılması için elimden gelen gayreti göstereceğim. Demirçelik, Payas bölgesine sanai yatırımlarının arttırılması için elimden gelen tüm gayret ve çabalarımı göstereceğim. Dörtyol, Erzin İlçelerimizin Narinciye tarımı ile ilgili olarak, gelir arttırıcı sanai kuruluşlarını teşvik ederek, çifçimizin gelirini arttırmak için projeler hazırlatmak ihracata yönelik yeni çeşitlerin yetiştirilmesi, dış pazara uygun ve önce yetişe bilen türlerin teşvik edilmesi sağlanacaktır. Sebze Seracılığı için damla sulamasıyla, çifçimizin gelirini arttırması ile ilgili projeler üzerinde önemli çalışmalarım olacaktır.

Erzin, Dörtyol Dağ Turizminin teşvik edilmesi için elimden gelen tüm gayreti sarf edeceğim. Belen ilçemize Dağ Turizm yatırımları ve yayla turizmini teşvik ve yatırımlara dönüşmesi için elimden gelen tüm çalışmaları yapacağım. Hatayımızın Allah nasip ederse vekilliğiniz olarak, bütün köyleri ziyaret ederek, dertlerinizi dinleyip çare arayacağım. Üniversitede okuyan Hatay'lı 31 öğrencimize, Allâh nasip eder seçildiğim takdirde, alacağım maşımın 4. ayından itibaren burs vereceğimi ve öğrenciş isimlerini asla açıklamayacağımı ve bilgi için Cumhuriyet Baş Savcılığına bildireceğimi namusum ve şerefim üzerine and içerim.

Ülkemizde zor şartlarda üniversitede okuyan gençlerimizin devletten aldıkları burs ücretlerini de 500 TL'ye çıkarılması için elimden geleni yapacağım. Askeri ücrette çalışanların net maaşınında 1000 TL olması gerektiği ve emekli insanlarımızında 1700 TL altında maaş alanlara ve Bakur SSK emeklilerinede seyyaren 500 TL ek zam yapılmasını ve emekliler için intibak yasasının çıkması için var gücümle çalışrrken, iş yeri açan emeklilerimizden %10 kesintininde kaldırılması için ve iş yeri açan emeklilerimize %10 ödül pirimi verilmesinin yanı sara istihdam sağlayan emekli işyeri için ayrıca %10 ödüllü zam verilmesi var gücümle bu konunun çözümlenmesi için çalışırken, devlet dairelerindeki partizanca davranış ve baskılara son verdirmek için çalışacağıma namusum ve şerefim üzerine söz veriyorum.

Kaynak: Bültenler / Yerel

Yerel Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title