Haberler

İslam Anlayışı ve Siyasal İslamcılık" Konferansı

Abone Ol

Prof. Dr. Nadim Macit, “İslam anlayışımız ve siyasal İslamcılık” konusunda konferans verdi.

Prof. Dr. Nadim Macit, "İslam anlayışımız ve siyasal İslamcılık" konusunda konferans verdi.

Öğretmenevinde gerçekleştirilen konferans Türk Eğitim Sen Kilis Şube Başkanı Osman Boybeyi'nin konuşmasıyla başladı. Daha sonra Prof. Dr. Nadim Macit, tarafından "İslam anlayışımız ve siyasal İslamcılık" konusunda konferans verildi.

Prof. Dr. Nadim Macit, uzun süredir İslam'ın küresel güç denkleminin, zaman zaman uluslararası politikaların bir parçası yapıldığını, İslam'ın başına bir takım etiketler getirilerek, İslam'ın ibadet ve ahlakın dini olarak değil de toplumların belli güçler menfaatine kullanılan bir araç olarak kullanıldığını göstermeyi amaçlandığını ifade etti.

Macit, "Günümüzde İslam'ı, bir yaşantı tarzı olarak değil de İslam'ı güncel politikanın bir parçası yaparak insanların birbirini tarif etmesi söz konusudur. İslam'dan uzak insanlara bile kullanılmayan tabirlerin kullanılması, toplumu parçalayacağı gibi, insanın Allah'a karşı olan vazifelerinin de aksatılmasına da sebep olmaktadır. Ben Türkiye'de son dönemlerde gerçekleşen arızaların eleştirisini yapmak için buradayım. İslam anlayışımız derken de İslam'ın temel kaynaklarına dayanarak İslam'ı anlatmayı amaçlıyoruz. Daha sonra da siyasal İslamcılık adı altında İslam'ı değişik etiketler altına koyarak insanları ve toplumu itham etmenin ne topluma ne de İslam'a fayda sağlamayacağını belirtmek . Tarihte her ne zaman ki İslam siyasetin bir parçası olmuşsa, orada kavganın da bir parçası olmuştur. İktidarın hizmet harekatını çok ağır bir şekilde tahrif etmesi İslam ve din değildir. Daha önce bu iki kesimi birleştiren de din değildi siyasetti. Bugünde bu ayrışmayı sağlayan yine İslam değildir yine siyasettir. Dolayısıyla burada siyaseten birleşme ve ayrışma söz konusudur. Onun için iktidarın hizmet hareketini İslam temalarını kullanarak tahrif etmesi çok yadırganacak bir şeydir" dedi. - KİLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nadim Macit Kilis Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title