Haberler

Isparta'ya Engelli Koordinasyon Merkezi

Abone Ol

Isparta'da, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde resmiyet kazanarak yürürlüğe giren Isparta Engelliler Koordinasyon Merkezinin tanıtım toplantısı yapıldı.

Isparta'da, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde resmiyet kazanarak yürürlüğe giren Isparta Engelliler Koordinasyon Merkezinin tanıtım toplantısı yapıldı.

Valilik binası Göl Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Isparta Valisi Memduh Oğuz, Vali Yardımcısı Kadri Canan, Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Şanlıtürk, Isparta Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Ömer Uyan, Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Mahmut Bülbül, SDÜ Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç.Dr. Yusuf Açıkel, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, daire müdürleri, engelli dernek temsilcileri ve özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi temsilcileri katıldı. Engelliler koordinasyon merkezi yönergesi hakkında bilgi veren Vali Yardımcısı Kadri Canan, yönergenin amacının Isparta Valiliği'ne bağlı olarak kurulan Isparta Engelliler Koordinasyon Merkezi'nin kuruluş, organizasyon, yönetim ve çalışmalarına dair usul ve esasları belirlemek olduğunu belirtti.

Son yıllarda devletin engellilere yönelik

çok önemli yasal çalışmalar yaptığını ifade eden Vali Memduh Oğuz, Isparta'nın 81 il içerisinde engelli koordinasyon merkezini açan 3. il konumunda olduğunu belirtti. Bu doğrultuda Isparta'da eksikliği hissedilen engelliler koordinasyon merkezinin hizmet vermeye başladığını kaydeden Vali Oğuz, merkezde her engel grubundan bir temsilcinin çalışacağını

söyledi.

Merkez'de görevlendirilecek engelli temsilcilerine asgari ücrete yakın bir ücret verileceğini belirten Vali Oğuz, şöyle konuştu: "Burada görevli kişilere bir çalışma yönergesi

hazırlayacağız. Bunu valilik yönergesi olarak ilgili birimlere dağıtacağız ve onların taleplerini aynı gün içerisinde olumlu veya olumsuz karşılanması konusunda valilik emri yayınlayacağız. Yani bir engelli kardeşimiz bir yere müracaat ettiyse talebine aynı gün içerisinde cevap verilecek, bugün git yarın gel olmayacak"

Koordinasyon merkezinin etkin çalışacağını da belirten Vali Oğuz, bu çalışmaların samimi olduğunu, karşılığında maddi olarak bir beklentileri olmadığını bildirdi.

Merkez, çalışmalarını Vali Memduh Oğuz'un görevlendireceği vali yardımcısının koordinatörlüğünde Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünün yerleşkesinde sürdürecek.

Engelliler Koordinasyon Merkezinin karar organı genel kurul yılda iki kez vali başkanlığında toplanacak ve yönetim kurulunun hazırlamış olduğu çalışma programlarını ve faaliyetlerini görüşerek öneriler geliştirecek ve karara bağlayacak. - ISPARTA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Isparta Valiliği Memduh Oğuz Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title