Haberler

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Kapadokya'da

Abone Ol

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, eşi Özleyiş Topbaş ile birlikte Kapadokya bölgesinin tarihi ve turistik mekanlarını ziyaret etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, eşi Özleyiş Topbaş ile birlikte Kapadokya bölgesinin tarihi ve turistik mekanlarını ziyaret etti.

Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil ve Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'in ev sahipliğinde gerçekleşen geziye, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile eşi Neşe Özhaseki'de katıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ilk olarak her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği Göreme Açık Hava Müzesini gezdi. Müze içerisinde yer alan Tokalı Kilise, Elmalı Kilise ve Aziz Barbara Şapelini gezen Topbaş'a, gezi sırasında rehber Elvan Özbay eşlik etti.

Gezilerin ardından bir açıklama yapan Başkan Topbaş, "Göreme'ye en son 1996 yılında geldim. O zamandan bu zaman çok güzel değişimler olmuş. Burası bir turizm merkezi, burada her ülkeden insanlar var. Kültürleri değerleri yaşamak çok güzel. Buraların eski tarihini düşündüğümde çok heyecanlanıyorum. O dönemde insanlar burada kendilerine yaşam alanları oluşturmak için neler yapmışlar bunları görüyoruz. Bunları hayal ettiğiniz de ise ayrı bir heyecan duyuyorsunuz." dedi.

Kapadokya'nın doğa, kültür ve tarih anlamında çok önemli bir yer olduğunu ifade eden Başkan Topbaş, Kapadokya'nın turizm potansiyeline verdikleri destek ve yaptıkları çalışmalardan Nevşehir ve Göreme Belediye Başkanlarına teşekkür etti.

Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, ziyaretin çok anlamlı olduğunu söyleyerek, "İstanbul, Kayseri gibi büyükşehirlerimizin Başkanlarını burada görmek ve ağırlamak bizlere mutluluk verici. İstanbul ve Kapadokya turizmin aslında dünyaya, dünyanın da Türkiye'ye açılan penceresi konumunda. Bu düşüncelerle hem Sayın Kadir Topbaş'a hem de Sayın Mehmet Özhaseki'ye teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Gezi sırasında Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye Göreme'nin simgesi olan tarihi Roma Kalesi'nin maketini hediye etti.

Yağmur yağması nedeniyle bazı programları iptal edilen Topbaş daha sonra Avanos ilçesinde bir çömlek atölyesini gezerek programını tamamladı - NEVŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Özleyiş Topbaş Kadir Topbaş Kapadokya İstanbul Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title