İstidam Olanağı Sağlıyor
Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği bölümü mezunlarına büyük istihdam olanağı sağlıyor.
Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği bölümü mezunlarına büyük istihdam olanağı sağlıyor.
Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkan Vekili Doç. Dr. Pakize Erdoğmuş, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında da öğrenci almaya devam edecek olan Endüstri Mühendisliği bölümü ile ilgili bilgiler verdi.
Doç. Dr. Pakize Erdoğmuş, Endüstri Mühendisliği bölümünün 2009-2010 akademik yılında Kurucu Rektörümüz Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu'nun girişimleri ve Düzce Üniversitesi ile Kocaeli Üniversitesi arasında imzalanan protokolle Kocaeli Üniversitesi'nde, lisans seviyesinde eğitim-öğretim faaliyetine başladığını ifade etti.
Doç. Dr. Erdoğmuş, Endüstri Mühendisliğini; insan, makine, bilişim, donanım ve enerjiden oluşan bütünleşik sistemlerin tasarımı, iyileştirilmesi ve kurulması ile ilgilenen mühendislik dalı olarak tanımladı.
Endüstri Mühendisliği bölümünde okutulan derslerden bahseden Doç. Dr. Pakize Erdoğmuş, "Endüstri Mühendisliği bölümünde, eğitimin ilk iki yılında temel mühendislik bilgileri ile beraber İstatistik, Veri Analizi, Tasarım, Yöneylem Araştırması ve İş Etüdü dersleri öğretilmektedir. Öğrencilerimiz, üçüncü ve dördüncü yıllarda ise mesleki gelişimlerini sağlamak için gerekli olan bilgi ve tecrübeleri geliştirmeye yönelik özellikle tasarım, planlama ve ürün geliştirmeye yönelik dersler almaktadır. Üretim Yönetimi, Mühendislik Ekonomisi, Üretim Planlama ve Kontrol, Tedarik Zinciri Yönetimi, Esnek İmalat ve Zeki Üretim Sistemleri, Kalite Kontrol, Proje Yönetimi derslerinin yanı sıra öğrencilerimize çok sayıda seçmeli ders verilmektedir" şeklinde konuştu.
Doç. Dr. Pakize Erdoğmuş, "Endüstri Mühendisleri her türlü ürünün üretilebilmesi için gerekli olan sistemin tasarım ve yönetimi konularında uzmanlaşırlar. Bu sebeple çalışma alanları çok geniştir. Otomotivden elektroniğe, beyaz eşyadan gıdaya, sigortacılıktan turizme, finanstan enerji sektörüne, sağlık sektöründen lojistik sektörüne, akademisyenlikten danışmanlığa kadar her sektörde Endüstri Mühendislerine ihtiyaç duyulmaktadır" dedi.
Endüstri Mühendislerinin üretim planlama sorumlusu, üretim sorumlusu, kaynak planlama sorumlusu, kalite sistemleri yöneticisi, sistem tasarımcısı, proje yöneticisi gibi unvanlar ile çalıştıklarını belirten Doç. Dr. Erdoğmuş, Endüstri Mühendisliği mezunlarımızın başta orman ürünleri sanayisi olmak üzere birçok büyük fabrika ve orta ölçekli işletmede staj ve iş olanaklarına sahip olacaklarının altını çizdi.
Endüstri Mühendisliğini, verimlilik artışının her sektörde önem kazanması sebebiyle gün geçtikçe değeri artan bir mühendislik dalı olarak niteleyen Doç. Dr. Pakize Erdoğmuş, "Endüstri Mühendisliği eğitimine Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde, 47 kişilik sınıflarda devam edilmektedir. Kocaeli Üniversitesi gibi oldukça güçlü bir akademik kadroya sahip üniversitede eğitim alacak olmaları, Endüstri Mühendisliğini tercih edecek öğrencilerimiz için ayrıca büyük bir avantajdır" diyerek sözlerini noktaladı. - DÜZCE