Haberler

İzmit Belediye Başkanı Doğan, Umutsuz Olmamak Lazım

Abone Ol

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun Kocaeli ‘de bulunan ilçe müdürleri İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’a ziyarette bulundu.

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun Kocaeli 'de bulunan ilçe müdürleri İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'a ziyarette bulundu.

Kocaeli'deki Sosyal Güvenlik Kurumu İlçe Müdürleri, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'ı ziyaret etti. Oldukça sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette kurumun Gölcük müdürü Salih Aydın, Kartepe ilçe müdürü Hatice Özcan Yazıcı, Çayırova müdürü Nasır Durmaz, Kandıra müdürü Özcan Armağan, Gebze müdürü Mehmet Sarı ve Karamürsel ilçe müdürü Ahmet Ersan yer aldı.

Çeşitli konularda görüş alış verişinde bulunulan ziyarette konuşan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, "2050 yılında nüfusumuzun yüzde 17 ya da 20'sini 65 yaş üstü kişilerin oluşturacağı tahmin ediliyor. Bu ülkemiz için hiç de iyi bir oran değildir. Başbakanımız bile sık sık bu durumu gündeme getirip genç nüfusun önemini anlatıyor. Bu gün Avrupa hızla yaşlanmaktadır. Geleceğimizin daha aydınlık ve güçlü olabilmesi için genç nüfusumuzun artması gerekiyor. Ülkemizde yıllarca yanlış bir mantıkla çocuk yapılması adeta önlenmiş. Akıllı yatırım ve planlama yapar, ülkeyi de akıllı yönetirsen çocuk yapmak kimseyi endişelendirmez. Yıllarca çok çocuk yapmayalım, biz fakir bir ülkeyiz diye kandırıldık. Aslında dünyanın en zengin ülkelerinden biriyiz. Yeter ki bu zenginlikleri kullanmasını bilelim. Başbakanımız sayesinde bu düşünceler artık geride kaldı" dedi.

Gelecek için şimdiden yatırım yapılması gerektiğini ifade eden İzmit Belediye Başkanı Doğan, "Hesaplamalara göre 2050 yılında 6 kişiden biri 65 yaş üzerinde olacak. Bunların bakımları sağlık sorunları barınmasına kadar her şey sorun olacak. Şimdiden havuzu doldurmamız lazım. Bu dönemde dolduramazsak ileride bunun sıkıntısını çok çekeriz. Daha önceki yıllarda yasal düzenlemeler devreye girebilseydi bu gün endişelerimiz bu kadar çok olmayacaktı. Ama şahsen ben umutluyum. Geleceğin projeksiyonunu bozabiliriz. Başbakanımız 3 çocuk konusunda doğru söylüyor" şeklinde konuştu. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

sosyal güvenlik kurumu Nevzat Doğan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title