Haberler

İzmit Belediyesi 144 Öğrenciye Bisikletlerini Teslim Etti

Güncelleme:
Abone Ol

İzmit Belediyesinin bu sene dağıttığı 4 bin 750 adet bisikletlerin sonuncusu Sinan Dereli Orta Okulunda öğrencilere teslim edildi.

İzmit Belediyesi tarafından bu sene dağıtılan 4 bin 750 adet bisikletlerin sonuncusu Sinan Dereli Orta Okulu'nda öğrencilere teslim edildi. 144 öğrenciye bisikletlerin teslimi için okul bahçesinde tören düzenlendi. Bisiklet dağıtım törenine İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Sinan Dereli Orta Okul Müdürü Bahattin Gürsoy, Okul Aile Birliği Başkanı Burcu Biten, Yenimahalle Muhtarı Tuncay Aşkın, öğrenciler ile veliler katıldı.

Öğrencilere bisikletleri teslim eden Başkan Doğan, "3 yıldan beri yaklaşık 15 bin öğrenciye ücretsiz bisiklet dağıttık. Değil Türkiye'de dünyada bunun bir örneği daha yok. Hep ilkleri yapan belediyeyiz. Devlet okulu özel okul ayrımı yapmadan bütün öğrencilerimize bisiklet verdik. Bazıları bizi neden özel okullara da bisiklet veriyorsunuz diye eleştiriyorlar. Bizim için çocuk her yerde çocuktur. Dünyanın neresine giderseniz gidin bütün çocukların sevinci de üzüntüsü de aynıdır. Biz, bazıları gibi ayrımcılık yapamazdık. Bu yüzden de ayrım yapmadan orta okul 1. sınıfa giden her öğrencimize kasklarıyla birlikte bisiklet vermeyi uygun bulduk. 5 yıl önce " İzmit bisiklet kenti olacak" demiştik. Halen aynı şeyi söylüyoruz. Bu uzun bir süreç. Kentimizde her geçen gün bisiklet kullananların sayısı artıyor. Hedefimiz bisikletin girmediği tek bir ev bırakmamaktır. 125 bisiklet hedefimize mutlaka ulaşacağız. Bizim bütün çabamız çocuklarımıza güzel bir gelecek bırakmak. Geçmişte bazılarının yaptığı hataları yapmayacak. Milletin kuruşunu rantçılara kaptırmayacağız. 1 liralık işi 20 liraya yaptırarak çocuklarımızın torunlarının geleceğini ipotek altına aldırmayacağız" şeklinde konuştu. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İzmit Belediyesi Sinan Dereli Nevzat Doğan Yenimahalle Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title