Haberler

İzmit Belediyesinden Mikro Kredi Şubesi

Güncelleme:
Abone Ol

İzmit Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışıyla gerçekleştirdiği kadın odaklı çalışmalarına bir yenisini daha ekliyor.

İzmit Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışıyla gerçekleştirdiği kadın odaklı çalışmalarına bir yenisini daha ekliyor. Dar gelirli kadınların kendi kendilerine gelir getirici faaliyetlerde bulunmasına olanak sağlayan, kadınlara küçük bir sermaye olarak teminat ve kefalet gerektirmeden verilen mikro kredi İzmitli kadınların ayağına geliyor.

Türkiye'de 2003 yılında Prof. Muhammed Yunus'un girişimleriyle Grameen Trust ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) tarafından ortaklaşa başlatılan proje çok sayıda dar gelirli kadın için umut olmuştu. Mikro kredi binlerce kadının hayallerini gerçekleştirmesine de destek oluyor. Kadınlara her alanda destek olarak onların önünü açan İzmit Belediyesi, Kocaeli Körfez Rotary Kulübü ile İzmitli kadınlar için Mikro Kredi Şubesi açıyor.

Kadıköy Mahalle Konağı'nda faaliyet gösterecek olan Mikro Kredi şubesinin hazırlıkları devam ediyor. TİSVA Marmara Bölge Direktörü Mehmet Tekin, TİSVA İstanbul Anadolu Bölge Müdürü Hasan Hüseyin Çağlar ve Darıca Şubesi çalışanları Kadıköy Mahalle Konağında incelemelerde bulundu. İzmit Belediyesi yetkilileri imzalanacak protokolün ardından çalışmalara başlanacağını ve kadınlara ilk kez başvuruda ilk yıl için 100 ile 1000 lira arasında kredi verileceğini söylediler. 1 yıl vadeli verilecek kredinin düzenli ödeyenler için limitinin ikinci yıl 2 bin liraya kadar çıkarılacağı da kaydedildi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

izmit belediyesi türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title