Haberler

İzmit'te 300 Öğrenciye Deprem Eğitimi Verildi

Abone Ol

İzmit Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından öğrencilere yönelik doğal afet bilinçlendirme eğitimleri devam ediyor.

İzmit Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından öğrencilere yönelik doğal afet bilinçlendirme eğitimleri devam ediyor.

Zemin Araştırma Birimi tarafından İnkılap Orta Okulu ve Bayraktar Köyü Orta Okulu'nda 300 öğrenciye deprem eğitimi verildi. Jeofizik mühendisi Faruk Küçük, jeoloji mühendisi Ayşe Kural Ağdaş ve jeofizik mühendisi Sait Yaşar tarafından verilen eğitme öğrencilerin ilgisi oldukça yüksekti. Deprem ile ilgili bütün merak ettiklerini konun uzmanlarına soran öğrencilere ülkemizin deprem kuşağında bulunduğu hatırlatılarak, "Deprem değil bilinçsizlik, vurdumduymazlık can ve mal kayıplarına yol açar. Yapılarımızı deprem yönetmeliğine uygun yapar, tedbirimizi önceden alırsak deprem yüzünden ülkemizdeki kadar can ve mal kaybı yaşanmaz" denildi. Zemin Araştırma Birimi görevlileri, öğrencilere deprem anında sakin olmalarını, paniğin can ve kayıplarını arttırdığını da hatırlattılar. Yetkililer, bu tür eğitimlere Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'ın da büyük önem verdiğini ve eğitimlerin okullar kapanıncaya kadar devam edeceğini söylediler. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İzmit Belediyesi Faruk Küçük Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title