Haberler

Türkiye'nin her bir köşesinden binlerce kişinin akın ettiği şifalı su kaynağı kurudu

Güncelleme:
Abone Ol

Bursa'nın İznik ilçesi Karatekin Mahallesi'nde şeker hastalığına iyi geldiği düşünülen şifalı su kaynağı kurudu. Türkiye'nin birçok yerinden vatandaşların akın ettiği şifalı su kaynağındaki kuruma mahalleliyi şaşkına çevirdi. Mahalle sakinleri yaptıkları açıklamalarda, "Suyumuz duyulduktan sonra mahallemize akın ettiler, suyumuz kurudu. Ne yapacağımız bilmiyoruz." dedi.

Bursa'nın İznik ilçesinde şeker hastalığına iyi geldiği gerekçesiyle Türkiye'nin her bir köşesinden hastalığına çare arayanların akın ettiği şifalı su kaynağı kurudu. Farklı illerden gelen vatandaşlar, suyun kuruduğunu görünce şok oldu.

Karatekin Mahallesi'nde dağların eteklerinden gelen suyun şeker hastalarına şifa olduğu, 500 kişinin yaşadığı mahallede kimsenin şeker hastalığına yakalanmadığı iddia edildi.

Türkiye'nin her bir köşesinden binlerce kişinin akın ettiği şifalı su kaynağı kurudu

Hastalığa iyi geldiği düşünülen suda, tahlillerde bor miktarının fazla çıktığı tespit edilmişti. Mahallenin merkezinden ve cami şadırvanından su dolduran vatandaşlar köy camiine isterlerse yardımda da bulunabiliyordu.

Türkiye'nin her bir köşesinden binlerce kişinin akın ettiği şifalı su kaynağı kurudu

SU KAYNAĞI BİR ANDA KURUDU

Suyun şifası dilden dile yayılırken iki gün önce suyun kaynağı tükendi, mahalledeki su da kurudu. BUSKİ ekipleri su tankerleri ile mahalleye takviye yapmaya başladı. Mahalle sakinleri ise yaptıkları açıklamalarda, "Suyumuz duyulduktan sonra mahallemize akın ettiler, suyumuz kurudu. Ne yapacağımız bilmiyoruz." dedi. Uzak yollardan su için mahalleye gelen bir vatandaş ise, "Uzak yollardan geldim, bir baktım su kurumuş. Ne yapacağımı bilmiyorum, şoktayım." diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şeker Hastalığı Türkiye Sağlık Güncel Yerel bursa İznik Yerel Sağlık Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (2)

sade vatandaş:

ülkede kuraklık ekonomide bozukluk var eskiden millet toplanıp bunun için dua ederdi şimdi cami çay ocaklarında boş boş oturup geyik muhabbeti yapıyorlar

Yanıtla116
murat taşkan :

iyi bakın kaynağın altına felan hat felan çekmişlerdir

Yanıtla312
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title