Haberler

Japon Çocuklarının Oyunu 'Kendama' Türk Çocuklarına Tanıtıldı

Abone Ol

Japonya İzmir Kültürlerarası Dostluk Derneği (JİKAD),Japonya'nın geleneksel hale gelen çocuk oyunu Kendama'yı Türk çocuklarına tanıttı.
Konak Belediyesi Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi, Japonya'dan çocuk oyununu tanıtmak için gelen...

Japonya İzmir Kültürlerarası Dostluk Derneği (JİKAD), Japonya'nın geleneksel hale gelen çocuk oyunu Kendama'yı Türk çocuklarına tanıttı.

Konak Belediyesi Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi, Japonya'dan çocuk oyununu tanıtmak için gelen Futoshi Miyamuto'yu ve birçok çocuğu ağırladı. Çocuklar el becerileriyle dikkat gerektiren Japon kardeşlerinin oynadıkları oyunu öğrenmeye çalıştı. Japon Kendama Derneği üyesi olan Futoshi Miyamuto, JİKAD ve Konak Belediyesi aracılığıyla ülkelerindeki geleneksel oyunu Türk çocuklarıyla paylaşmaktan keyif aldığını belirtirken, Türkiye'de değişik oyunlara merak salan çocukları görmekten mutluluk duyduğunu ifade etti: Miyamuto, "Türkiye'de bulunmaktan ve dünya çocuklarını oyunlarla bir araya getirmekten dolayı çok büyük mutluluk yaşıyorum. JİKAD'a ve Konak Belediyesi'ne bu organizasyondan dolayı çok teşekkür ediyorum" dedi.

KENDAMA NEDİR ?

Bir tür dikkat ve denge oyunudur. Oyunda, araç olarak birbirlerine uzunca bir iple bağlı bir top ya da başka bir yuvarlak nesneyle, bir çubuk ya da topun içine oturabileceği yuva kullanılır. Kanada Eskimoları "Ajaqaq" adını verdikleri bu oyunu hayvan kemiklerinden yaptıkları oyuncaklarla oynarlarmış. Oyunda amaç, ipin ucundaki topu ileri doğru fırlatıp, tekrar çubuk üzerindeki yuvasına sokmaya çalışmaktır. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ümran Baradan Japonya İzmir Konak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title