Haberler

Kadın Boyacı Ustaları Yetişiyor

Abone Ol

Filli Boya’nın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) işbirliği ile , Türkiye’deki kadın iş gücünün gelişimindeki katkısını yükseltmek amacıyla yürüttüğü ‘Filli kadın ustalar’ projesi kapsamında kadınlar, A’dan Z’ye boya yapmanın inceliklerini öğreniyor.

Filli Boya'nın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) işbirliği ile, Türkiye'deki kadın iş gücünün gelişimindeki katkısını yükseltmek amacıyla yürüttüğü 'Filli kadın ustalar' projesi kapsamında kadınlar, A'dan Z'ye boya yapmanın inceliklerini öğreniyor.

Kayseri'deki eğitim merkezindeki eğitimlerde kadın boya ustası adayları uzmanlar tarafından iş sağlığı ve güvenliği, boya özellikleri, boyama teknikleri ve malzeme eğitimi başlıkları altında teknik ve uygulamalı eğitime tabi tutularak A'dan Z'ye boya uygulamasının incelemesini öğreniyor. Eğitimlerini tamamlayan kadın ustalar inşaat boyacılığı, mesleki yeterlilik sınavında başarılı olmaları halinde alacakları Mesleki Yeterlilik Belgesi ile yaşam alanlarını renklendirmek üzere yeni mesleklerine başlayabilecek.

Bu projede öncelikli olarak dezavantajlı kadınlar olduğunu kaydeden İş ve Meslek Danışmanı Yasemin Atalay, "Kadınlar için daha çok ve daha iyi işler. Türkiye'de insana yakışır iş için kadınların güçlendirilmesi projesi. Bu proje kapsamında biz kadınlar için istihdam alanları yaratma çalışmaları yapmayı planlıyoruz. Fakat bunda önceliğimiz engelli, boşanmış kadınlar, hükümlü veya eşi vefat etmiş kadınlar gibi dezavantajlı gruplarımız öncelikli" dedi.

Filli Boya Bölge Yöneticisi İbrahim Bademdar ise projede emeği geçenlere teşekkürlerini ileterek, " Filli Boya'nın özellikle Türkiye'deki kadın iş gücüne verdiği önemi Aile ve Sosyal Politikalar Kurumu ve bunun yanı sıra Türkiye İş Kurumu ile beraber entegre bir şekilde yapıldığından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Bu projemiz Kayseri'de olduğu gibi diğer illerimizde de devam etmekte. Mesleki yeterlilik belgesi de verilerek buradaki kadın ustalarımıza bir sosyal sorumluluk projesi adı altında ne kadar destek verebilirsek Filli Boya'nın da katkısını sağlamış olacağız" ifadelerini kullandı.

"İnşallah çalışma hayatındaki kadınların yeri belli bir seviyeye gelir"

Çalışma hayatındaki kadınların yerinin çok az olduğunun altını çizen İŞKUR İl Müdürü Ahmet Ayçiçek; "Kadınların çalışmasına çok önem veriyoruz. Gerek Avrupa projelerinde gerek diğer konularda işe yerleştirmekte zorluk çektiğimiz dezavantajlı gruplar olarak adlandırdığımız dul, eski hükümlü, engelli gibi bayanlara öncelik veriyoruz. Bunlardan bir tanesi de toplum yararına çalışma kapsamında şuanda ilimizde oldukça fazla bayanı istihdam ettik. Senede 9 ay, 3 ay da dinleniyorlar. Eğer bu durumda olan arkadaşlarımız varsa bize müracaat etsinler. 9 ay da olsa ücretleri ve sigortaları kurum tarafından karşılanıyor. Bu anlamda Filli Boya'ya teşekkür ederiz. Biliyorsunuz şuan çalışma hayatında kadınların yeri çok az. İnşallah belli bir seviyeye gelir" şeklinde konuştu.

Kurslara katılan kadın boya ustası adaylarının mesleki yeterlilik sınavında başarılı olmaları halinde alacakları Mesleki Yeterlilik Belgesi ile yaşam alanlarını renklendirmek üzere yeni mesleklerine başlayacbileceği kaydedildi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Filli Boya Türkiye Kayseri Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title