Haberler

"Kadın Çiftçiler Yarışıyor" Yarışması

Abone Ol

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nce, bu yıl 10'ncusu düzenlenen "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" bilgi ve proje yarışmasında, Saruhanlı İlçesinden Asiye Beğenç birinci oldu."Kadın Çiftçiler Yarışıyor" bilgi ve proje yarışmasının Manisa...

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nce, bu yıl 10'ncusu düzenlenen "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" bilgi ve proje yarışmasında, Saruhanlı İlçesinden Asiye Beğenç birinci oldu.

"Kadın Çiftçiler Yarışıyor" bilgi ve proje yarışmasının Manisa İl finali Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Sinema Salonu'nda yapıldı. 14 kadın çiftçinin katıldığı yarışmada, kadınlara 10'u tarımsal bilgi, 5'i de ev ekonomisi konusundan olmak üzere toplam 15 soru yöneltildi.

Yarışma sonunda ziraat mühendisi 3 jüri üyesi tarafından yapılan değerlendirmede, Saruhanlı'nın Büyükbelen Beldesi'nde ikamet eden evli ve 2 çocuk annesi Asiye Beğenç, 15 sorudan 14'üne doğru cevap vererek birinci oldu. Yarışmanın ikincisi Manisa il merkezinde yaşayan Rukiye Gagaoğlu, üçüncüsü ile Akhisar İlçesinde ikamet eden Zuhal Göztepe oldu. Yarışma birincisi Asiye Beğenç, 16 Mayıs 2013 tarihinde Burdur'da yapılacak bölge finalinde Manisa'yı temsil etmeye hak kazandı. Beğenç, bölge finalinde birinci geldiği takdirde Eylül ayında düzenlenecek olan Türkiye Finali yarışmasına katılacak.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, yarışmada birinci olan kadın çiftçiyi tam altın, ikinciyi yarım altın ve üçüncüyü de çeyrek altınla ödüllendirdi. Çebi, yarışmanın Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından çiftçi kadınların bilgi ve becerilerini ölçmek, yapılan yayım çalışmalarını değerlendirmek ve çiftçi kadınların kendi çevreleri dışındaki kadınlarla tanışmalarını sağlamak amacıyla 10 yıldır düzenlediğini anımsattı.

Yarışma birincisi Asiye Beğenç ise, bölge yarışmasında da iddialı olduğunu belirterek, "İnşallah buradan da iyi bir derece alıp Türkiye finaline katılacağım. Amacım ülke birinciliğini kazanmak" dedi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Saruhanlı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title