Haberler

Kadın Çiftçilere Sertifika

Abone Ol

Kütahya’nın meyve sebze ve tahıl ambarı konumundaki ilçesi Simav’da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kütahya İl Müdürlüğü öncülüğünde düzenlenen ’’Kadın Çiftçiler Eğitim Sertifika Töreni’’ renkli görüntülere sahne oldu.

Kütahya'nın meyve sebze ve tahıl ambarı konumundaki ilçesi Simav'da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kütahya İl Müdürlüğü öncülüğünde düzenlenen "Kadın Çiftçiler Eğitim Sertifika Töreni" renkli görüntülere sahne oldu.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleşen sertifika törenine katılan Gıda Tarım ve Hayvancılık Kütahya İl Müdürü Ender Muhammet Gümüş 44 bayan çiftçiyi kapsayan eğitim programının Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Ziraat Odaları Birliği'nin işbirliğinde gerçekleştirildiğini söyledi.

Renkli görüntülere sahne olan törene Simav Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol, Simav Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Girgin, Simav Ziraat Odası Başkanı Kadir Bütüner, Gıda Tarım ve Hayvancılık Simav İlçe Müdürü Murat Tokdemir ile kadın çiftçiler katıldı.

Simav Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol eğitimin yaşı ve cinsiyetinin olmadığını ve yaşam boyu devam eden bir süreç olduğuna vurgu yaptı.

Gürbüzerol, "Aldığınız bu bilgiler mutlaka sizlerin hayatında kullanacağınız pratik bilgiler olacaktır. Aldığınız bu eğitimi hem çocuklarınıza hem de komşularınıza aktarabilirsiniz. Kadınlarımızın eğitimi bizim için çok önemli. Hatta erkeklerin eğitiminden bile daha önemli olarak görüyorum. Kadınlarımız toplumumuzun yarısını oluşturuyorlar. Biz sadece erkeklere önem verirsek diğer yüzde 50'mizi ihmal etmiş oluruz. Onların da potansiyelinden üretime sağlayacağı katkılardan faydalanmamış oluruz" diye konuştu.

Ailenin temel direğinin kadın olduğunu ifade eden Gıda Tarım ve Hayvancılık Kütahya İl Müdürü Müdürü Ender Muhammet Gümüş, ""Köylerimizdeki kadınlarımız, belli imkanlardan biraz mahrum kaldılar. Şehirlerde yaşayan kadınlarımız her gün başka bir kurs hatta birden fazla kursa gitme imkanına sahipken köylerimizdeki kadınlarımız bu imkanlardan biraz daha geri kalmıştı. Bakanlık olarak köylerimizdeki kadınlarımızın bu konuda mahrum kalmamaları için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği ile 2012 yılında bir protokol imzalandı. Bu ilk olarak 5 ilde uygulandı. Başarılı sonuçları alınınca 81 ilde uygulanan bir proje oldu" dedi.

Kadının güçlenmesini misyonlarının bir parçası olarak gördüklerini dile getiren Simav Ziraat Odası Başkanı Kadir Bütüner'de konuşmasında teşkilat olarak kadının güçlenmesine katkı sağlayacak bu tür projelere destek vermekten büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi.

Kursiyer ev hanımı Gülcan Dağhan (41), "Kurs sayesinde tarımın yanı sıra diğer pek çok konuda bilmediklerimizi de öğrendik. Şimdi her konuda bilgi sahibi olduğuma inanıyorum" diye konuştu.

Kursiyer ev hanımı Hatice Özdil (42), "Bizim için çok yararlı bir kurs oldu. Sadece tarım konusunda değil hayat hakkında pek çok doğru bilgi sahibi olduk. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Kurs öğretmeni Fatma Onay (42), "5 gün boyunca kadın çiftçilerimize tarımsal konuların yanı sıra aile ve sosyal konularda, kooperatifçilik, girişimcilik ve küresel ısınma gibi konularda bilgiler sunduk. İyi bir kurs oldu. Kadın çiftçilerimiz kursumuza yoğun ilgi gösterdi. Kendilerini kutluyorum" dedi.

Kursiyer Serpil Kocaman (32), "Daha önceden görmediğimiz ve bilmediğimiz pek çok konuda yeni bilgiler edindik. Sebze ve meyve üretiminden tutun da çocuk bakımına kadar pek çok konuda doğru bilgilere ulaştık. İyi ki kursa katılmışım. Çok mutluyum" şeklinde konuştu.

Belgelerini sertifika törenine katılan protokol üyelerinden alan 44 bayan kursiyer daha sonra günün anısına topluca hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi. (MY-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Halk Eğitimi Merkezi Kütahya Simav Gümüş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title