Haberler

Kadın Çiftçilerin Mersin Birincisi Zeliha Şahin

Abone Ol

Mersin'de Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması'nda, merkez Mezitli İlçesi adına yarışan Zeliha Şahin il birincisi oldu.

Mersin'de Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması'nda, merkez Mezitli İlçesi adına yarışan Zeliha Şahin il birincisi oldu.

Bu yıl 9.'su düzenlenen Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması'nın Mersin il finali, Akdeniz İhracatçı Birlikleri konferans salonunda yapıldı. Mersin Vali Vekili Turgut Serimer'in de katıldığı yarışma öncesinde bir konuşma yapan Mersin İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kadir Çiftepala, yarışma ile kadınların üretim sürecinde daha etkin rol oynamaları, gelir getirici faaliyetlerde girişimci olarak yer almaları, projeli çalışmalara gerek fikri, gerekse fiziksel olarak katılımlarının sağlanmasını amaçladıklarını söyledi. Bu yarışmada Mersin'in önemli başarılara imza attığını belirten Çiftepala, bu Mersinli kadın çiftçilerin Türkiye şampiyonu olmasını temenni ettiklerini kaydetti.

Tüm ilçelerden kadın çiftçilerin katıldığı yarışmada, kıyasıya bir rekabet yaşanırken, Mezitli, Bozyazı, Akdeniz ve Tarsus ilçelerinin puanlarının eşit olmasından dolayı altın sorularla yarışmaya devam edildi. Yarışma sonunda Mezitli ilçesini temsil eden Doğlu Köyü'nden Zeliha Şahin adlı çiftçi birinci olmayı başardı. Zeliha Şahin'e ödülünü Vali Vekili Turgut Serimer verdi. Yarışma birincisine ödül olarak 1 tam altın, 2.'ye 3 çeyrek altın, 3.'ye ise 2 çeyrek altın, yarışmaya katılan diğer yarışmacılara da birer çeyrek altın verildi.

Öte yandan, Mezitli adına yarışmaya katılarak il birincisi olan Şahin, Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu'nu ziyaret ederek, sevincini paylaştı. Şahin'i kutlayan Kıcıroğlu, hem Osmaniye'de yapılacak bölge yarışmasında hem de Türkiye Şampiyonası'nda kendisinden aynı başarıyı beklediğini söyledi. Şahin'e yarım altın hediye eden Kıcıroğlu, 9. Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması'nda Mezitli'ye kuruluşundan 4 yıl sonra Mersin birinciliğini getiren Mezitli İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Avni Taşyürek'e de başarı belgesi verdi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kadir Çiftepala Turgut Serimer Mezitli Akdeniz Yerel Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title