Haberler

Kadınların El Emeği Göz Nuru El Sanatları Sergisi Açıldı

Abone Ol

Şanlıurfa Valiliği Kadın Kültür Merkezleri, Şanlıurfa Belediyesi Kadın Destek Merkezleri ve Halk Eğitim Merkezince ortaklaşa olarak gerçekleştirilen El sanatları sergisi düzenlenen törenle açıldı.

Şanlıurfa Valiliği Kadın Kültür Merkezleri, Şanlıurfa Belediyesi Kadın Destek Merkezleri ve Halk Eğitim Merkezince ortaklaşa olarak gerçekleştirilen El sanatları sergisi düzenlenen törenle açıldı.

Törene Şanlıurfa Vali Vekili Aylin Kırcı Duman, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Nihat Yıldırım, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abuzer Tüysüz, Okul Müdürleri, öğretmenler ile çok sayıda kadın kursiyerler katıldı. El sanatları sergisi açılış öncesinde katılımcılara aşure dağıtımı yapıldı.

Açılışta konuşma yapan Şanlıurfa Vali Vekili Aylin Kırcı Duman, "Merkez Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzün organizasyonunda her ay Şanlıurfa Valiliği Kadın Kültür merkezleri, Şanlıurfa Belediyesi Kadın Destek merkezleri kursiyerleri tarafından yapılan el sanatları serginin açılışında bulunmaktan son derece mutlu oldum. İnşallah kadın kursiyerlerimizin yapmış olduğu el emeği göz nuru emekleri karşılığını bulur. Kadınlarımız, bu sergide elde edecekleri paralarla hem ailelerine katkıda bulunurlar hem de meslek öğreniyorlar" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala ise, "El emeği göz nurunu görüyoruz. Kadınlarımız kızlarımız sağ olsun emek vermişler, çok güzel harika eserler ortaya çıkarmışlar. Bu çalışmalar aşure dağıtımıyla birleşti. Güzel bir ortam oldu. Halkımızın beğenisine sunulacak olan bu çalışmalar, bu güzel eserler satışa çıkarılıyor, uygun fiyatlarla hem hizmet hem ticaret yapılmış oluyor. Böylece bu işleri yapanlar ve üretenler bunu maddi bir gelire dönüştürerek ailelerine katkı sağlayacaklar" diye konuştu.

Açılışa katılan Şanlıurfa Vali Vekili Aylin Kırcı Duman, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Nihat Yıldırım tek tek stantları gezerek kursiyerlerle yakından ilgilendi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nihat Yıldırım Şanlıurfa Yerel Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title