Haberler

Kağızman'da Kurtuluş Coşkusu

Abone Ol

Kars'ın Kağızman ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 93.yıldönümü yapılan törenlerle coşkuyla kutlandı.

Kars'ın Kağızman ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümü yapılan törenlerle coşkuyla kutlandı.

Kağızman'ın 1 Ekim 1920 tarihinde Ali Rıza Ataman komutasındaki milis güçlerinin ilçe girmesiyle Ermenilerden kurtuluşunun 93. yıl dönümü coşkuyla kutlandı.

İstiklal alanında yapılan çelek koyma töreni ve okunan İstiklal Marşı'ndan sonra Şehitlik ziyaret edildi. Ziyaretin ardında İstiklal alanında başlayan kutlamalara Kağızman Kaymakamı Kemal Dururu, Kağızman Belediye Başkanı Mehmet Alkan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Utku Şanlı, Garnizon Komutanı Yzb. Umut Çevik, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Kağızman Belediye Başkanı Mehmet Alkan, kardeşlik ve barış vurgusu yaparak geçmişte yaşlanan zorlukları anlattı.

Daha sonra Kağızman Anadolu Lisesi öğrencilerince okunan şiirlerden sonra Kağızman Atatürk ilköğretim okulu öğrencilerin folklor gösterileri izlendi.

Törenin sonunda protokol, öğrenci ve vatandaşlarla birlikte müzik eşliğinde halay çektiler. Halayın ardından Kağızman Kaymakamı Kemal Dururu, gazileri makamında ağırlayarak kendileriyle bir süre sohbet etti. - KARS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title