Kamışlı: "Kentlerimiz Küresel Sermayenin Şantiyesi Haline Geldi"
Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Bekir Kamışlı, en temel insan haklarına erişimin önünde bizzat engel olmaya başlayan kentlerin; ekonomik büyüme ve ekolojik müdahaleler nedeniyle çok kapsamlı, çok katmanlı sorunları olan "küresel bir şantiye"...
Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Bekir Kamışlı, en temel insan haklarına erişimin önünde bizzat engel olmaya başlayan kentlerin; ekonomik büyüme ve ekolojik müdahaleler nedeniyle çok kapsamlı, çok katmanlı sorunları olan "küresel bir şantiye" haline geldiğini söyledi.
Dünya Mimarlık Günü Adana'da törenle kutlandı. Mimarlar Odası Başkanı Bekir Kamışlı, TMMOB Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Bahattin Şahin, TMMOB Onur Kurulu Üyesi Mimar Erkan Karakaya ve Adana'daki Mimarlar Atatürk Parkı'nda bir araya geldi. Oda Başkanı Bekir Kamışlı ve 53 yıllık mimar ve oda eski Başkanı Fethi Dağlık Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.
Saygı duruşundan sonra konuşan Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Bekir Kamışlı, bu yıl Dünya Mimarlar Günü'nün "Mimarlık bir kültürdür" temasıyla Uluslararası Mimarlar Birliği'ne (UIA) bağlı 117 ülkede, yaklaşık 1 milyon 300 bin mimar tarafından kutlandığını söyledi.
Mimarlığın sadece yapı ile sınırlı olmanın ötesinde bir anlam taşıdığın, geniş bir alanla ilişkili olduğunu söyleyen Kamışlı, şöyle konuştu:
"Yapıların içinde bulundukları çevre; dolayısıyla insanlığın geçmişine ve geleceğine dair tüm sorunlarını yaşadığı tarihi ve toplumsal mekanlar olan kentler, mimarlığın doğrudan ilgi alanıdır. Farklı ekonomik, sosyal, kültürel, siyasal gelenek ve yaşam tarzlarına sahip insanların bir arada yaşadığı kentlerimiz, günümüzde dayanışma yerine ayrışmanın mekanı haline getirilmektedir. En temel insan haklarına erişimin önünde bizzat engel olmaya başlayan kentler; ekonomik büyüme ve ekolojik müdahaleler nedeniyle çok kapsamlı, çok katmanlı sorunları olan "küresel bir şantiye" haline gelmektedir." - ADANA