Haberler

Kapadokya'da Klasik Müzik Konseri

Abone Ol

Tefken Filarmoni Orkestrası kuruluşunun 20'nci yılı kutlamaları çerçevesinde Kapadokya'da konser verdi.

Tefken Filarmoni Orkestrası kuruluşunun 20'nci yılı kutlamaları çerçevesinde Kapadokya'da konser verdi. Konsere yerli ve yabancı turistler büyük ilgi gösterdi.

Nevşehir'in Avanos ilçesinde bulunan Zelve Örenyeri' nde düzenlenen konserde Tekfen Filarmoni Orkestrası daimi şef Saim Akçıl yönetiminde yerel ögelerle bezenmiş müzik ziyafeti sundu.

Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş ve Tefken Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Murahhas Azası Ali Nihat Gökyiğit'in yanı sıra bini aşkın klasik müzik tutkununun izlediği konserde

Şef Saim Akçıl yönetimindeki Tekfen Filarmoni Orkestrası'na solist olarak geleneksel müzik ustalarından udi Yurdal Tokcan, neyzen Ercan Irmak, kanuni Göksel Baktagir ve Azeri besteci-piyanist İlyas Mirzayev eşlik etti.

Yaklaşık 2 saat süren konser Çaykovski'nin "Serenad" isimli

eseri ile yaptığı Kara Karayev'in "Ayşe ve Dans" ile başladı. Azeri besteci İlyas Mirzayev'in ney, kanun, ud, piyano ve orkestra için bestelediği konçertosu ile sona eren konserde, orkestraya ud, ney, kanun ve piyano eşlik etti.

1992 yılında, farklı kültürler arasındaki ilişkilerinin geliştirilmesi, barış adına ortak bir dil yaratılması amacıyla, Saim Akçıl şefliğinde kurulan Tefken Filarmoni Orkestrası Karadeniz, Hazar Denizi ve Doğu Akdeniz bölgelerinden toplam 23 ülkenin seçkin müzisyenini bir araya getirilmesi ile oluşturuldu.

Orkestra, klasik müzik repertuarının başyapıtlarının yanı sıra temsil ettiği coğrafyanın yerel müzik aletleri için bestelenen yapıtları da seslendiriyor. Seyircisine kaliteli bir müzik sunmanın yanı sıra temsil ettiği geniş coğrafyanın müzikal ve kültürel mirasına sahip çıkmayı görev edinerek özel projelere de imza atan Tekfen Filarmoni Orkestra'sında bulunan otantik çalgılar için özel olarak bestelenen eserler, Tekfen Filarmoni'nin kültürel mirası yaşatma konusunda gösterdiği titiz çabayı da gözler önüne seriyor. - NEVŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kapadokya Nevşehir Avanos Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title