Haberler

Kapadokya Havalimanında Yangın Tatbikatı Yapıldı

Abone Ol

Kapadokya Havalimanında yangın tatbikatı yapıldı.

Kapadokya Havalimanında yangın tatbikatı yapıldı.

Senaryo gereği havalimanına iniş sırasında motorunda yangın çıkan XYZ Hava yollarına ait Challenger CL-600 tipi özel uçak, 2-9 pistine inişi sırasında 800 metre yükseklikten düşmesi ile meydana gelen yangın kısa sürede söndürüldü.

Uçağın düşmesi sırasında kule görevlisi, durumu yetkililere bildirdi. İtfaiye, ambulans ve sağlık görevlileri alarma geçti. Polis ekipleri de olay yeri ve çevresinde güvenlik tedbirleri aldı. Bu sırada maket uçak yakınlarına mazot dökülerek yangın süsü verildi. İtfaiye ekipleri, kaza mahalline ulaşarak köpükleme ve yangın söndürme uygulaması yaptı. Alevler içinde kalan uçak enkazı, ekipler tarafından kısa sürede söndürüldü. Kaza mahallinin yakınında ise yaralı üç yolcu, sağlık görevlileri tarafından sedyeye alınarak tedavi edilmek üzere ambulansla hastaneye gönderildi.

Havalimanı yöneticileri ile birlikte tatbikatı izleyen Gülşehir Kaymakamı Murat Ertekin, Kapadokya Havalimanında gerçekleştirilen tatbikatın başarıyla tamamlandığını belirterek, teknik ekibe teşekkür eti. - Nevşehir

Kaynak: AA / Yerel

Kapadokya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title