Haberler

Kaphib Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş Başkanlığı'nda Toplandı

Abone Ol

Kapadokya Turizm Bölgesi Alt Yapı Hizmet Birliği (KABHİB), Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş başkanlığında toplandı.

Kapadokya Turizm Bölgesi Alt Yapı Hizmet Birliği (KABHİB), Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş başkanlığında toplandı.

Uçhisar Museum Otel'de Vali Savaş Başkanlığı'nda gerçekleştirilen toplantıya, Garnizon Komutanı Jan.Albay Turgay Aras,

İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdülkadir Tatar, Avanos Kaymakamı Aylin Kırcı Duman, Ürgüp Kaymakamı Tuğba Yılmaz, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, Ortahisar Belediye Başkanı Ali İhsan Özendi ve turizmciler katıldı.

Devrent Vadisi Gezi Güzergahı Islahı ve Kapadokya Bölgesindeki Balon Turları ile ilgili hazırlanan raporların görüşüldüğü toplantıda, Nevşehir Müze Müdürü Murat Gülyaz, katılımcılar her iki konu ile ilgili bilgiler verdi.

Müze Müdürü Murat Gülyaz, Nevşehir'in Avanos ve Ürgüp sınırları içerisinde yer alan ve Kapadokya bölgesine gelen turistlerin en çok ilgi gösterdikleri merkezlerden biri olan Devrent Vadisi'nde, yeni gezi güzergahlarının belirlenmesinin zorunlu hale geldiğini kaydetti. İlginç şekilli çok sayıda peribacasını barındıran Devrent Vadisi'ndeki bu peribacalarının korunması için vadi içerisinden geçen Avanos-Ürgüp karayolunun trafiğe kapatılması gerektiğini savunan Gülyaz, burası için raysız gezi treni projesinin uygulamaya konulabileceğini kaydetti.

Toplantıda daha sonra her iki proje ile ilgili katlımcıların görüşleri dinlendi. - NEVŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdurrahman Savaş Kapadokya Nevşehir Avanos Yerel Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title