2. Workshop Çalışması Başladı
Romanya, Gürcistan, Moldova ve Türkiye'den 5 farklı üniversitenin bulunduğu 2. Workshop Çalıştayı KBÜ'nün ev sahipliğinde başladı.
3 gün sürecek olan ve Romanya, Gürcistan, Moldova ve Türkiye'den 5 farklı üniversitenin bulunduğu Karadeniz Havzası Sınır Ötesi İşbirliği Programı 2. Workshop Çalıştayı Karabük Üniversitesi'nin ev sahipliğinde başladı.
Karadeniz Havzası bölgelerinde daha güçlü ve sürdürülebilir ekonomik aynı zamanda da sosyal kalkınmanın sağlanması, bu bağlamda partner ülkelerde bulunan üniversitelerin birbirleriyle ortak bir müfredat oluşturulması amacıyla Romanya, Gürcistan, Moldova ve Türkiye'den Karabük Üniversitesinin de içinde bulunduğu 5 farklı üniversite University Collaboration Network at the Black Sea- UNIVER-SEA.NET adlı TR10C1.01-02/227 numaralı projenin 2. Workshop çalıştayı KBÜ'nün ev sahipliğinde başladı.
Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu'na gerçekleşen Karadeniz Havzası Sınır Ötesi İşbirliği Programı 2. Workshop Çalıştayı açılışına Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, işbirliği ortaklarından Andrei Saguna Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aurel Papari, Rektör Yardımcısı Dr. Andra Seceleanu ve Prof. Dr. Stefan Geogescu, Moldova Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Bünyesindeki Kamu Yönetimi Akademisi Rektörü Prof. Dr.Vasile Marina, Uluslararası Karadeniz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Tatiana Papıashvili, İstanbul Aydın Üniversitesi'nden Anadolu Eğitim ve Kültür Vakfı Koordinatörü Devrim Barcak ile KBÜ Dekanları, Akademik ve İdari Personeli ile öğrenciler katıldı.
Böylesine önemli bir projenin 2. Workshop'unun Üniversitelerinin ev sahipliğinde gerçekleştirilmesinden gurur duyduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal açılış konuşmasında, "Karadeniz Havzası'nda yaygın bir kültürel çevre oluşturmak için kültür ve eğitim ağlarını destekleyen Karadeniz Havzası Sınır Ötesi İşbirliği Programı 2. Workshop Çalıştayı'nda sizleri ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Hızla değişen bir dünyada rekabet edebilmek ve yarınların toplumunu oluşturabilmek için insanlarımıza ve yenilik yapma yeteneklerine yatırım yapmalıyız. Avrupa 2020 stratejisinin merkezinde eğitimin yer alma sebebi budur. Bu tür toplantıların gelecekte bu kurumlar arasında daha yakın ilişkiler kurulmasına hizmet edeceğinden eminim. Üç günlük bu program birbirimizin tecrübelerinden faydalanmak, en iyi uygulama örneklerimizi ve değişik bakış açılarını paylaşmak açısından mükemmel bir fırsat olacaktır. Kendinizi tamamıyla bu oturumlara adadığınızın farkındayım ancak UNESCO'nun Dünya Mirasları listesindeki Safranbolu ilçemizin tarihi yapısından, dost canlısı insanlarından ve geleneksel mutfağından da keyif alacağınızı umut ediyorum. Tüm katılımcılarımıza oturumların yararlı olmasını diliyorum" diyerek sunum eşliğinde Üniversite hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
İstanbul Aydın Üniversitesi olarak Karadeniz Havzası Sınır Ötesi İşbirliği Programı ortaklarını Türkiye'de görmekten ve ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirten İstanbul Aydın Üniversitesi Anadolu Eğitim ve Kültür Vakfı Koordinatörü Devrim Barcak ise, "Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal başta olmak üzere Karabük Üniversitesi'nin değerli akademik personeline ve öğrencilerine Türkiye için çok önemli olan bu projeye ev sahipliği yaptıkları için çok teşekkür ediyorum. Eğitime olan inancımız ve bu inançtaki beraberliğimiz Ülkelerimiz arasındaki coğrafi sınırları aşmış ve güzel bir dostlukla bağlanmıştır. Bu gücün havzamız eğitimine kazandıracağı değerlerin heyecanı ile tekrar hoş geldiniz." dedi.
Karabük Üniversitesi'nde bulunmaktan ve 2. Workshop Çalıştayını böylesine güzel bir atmosferde gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti belirten Uluslararası Karadeniz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Tatiana Papıashvili de, " Bugün ki çalıştayımızın konusu çoklu kültür ve çoklu etnik objeleri kapsamaktadır. Çalıştayın her partner için çok verimli geçeceği inancındayım. Geleceğe uzanacak işbirliklerimiz ve ilişkilerimizin artarak devam edeceğini ümit ediyorum" diyerek günün anısına Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal'a kabartma bir tablo hediye etti.
Karadeniz Havzası Sınırötesi İşbirliği Programı 2. Workshop Çalıştayı açılış programı Üniversitemiz Halk Dansları Ege Yöresi ve Artvin Yöresi Halk Dansları gösterisi ile son buldu.
Toplam beş oturumda gerçekleştirilecek Karadeniz Havzası Sınırötesi İşbirliği Programı 2. Workshop Çalıştayı'nın öğleden sonraki ilk oturumu Andrei Saguna Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aurel Papari'nin oturum başkanlığında gerçekleştirildi. Oturumun ilk sunumunu 'Farklılıklarda Birlik, Çok Kültürlülük ve Etnik Kimlik' konusu ile KBÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Güneş yaparken, 'Çok Kültürlü Eğitimsel Çevre' konusu ile Uluslararası Karadeniz Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Tatiana Papıashvili, 'Kültürlerarası İletişim-Temel Konular ve İş Uygulamaları' konusu ile Moldova Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Bünyesindeki Kamu Yönetimi Akademisi öğretim görevlisi Violetta Tıncu ve son olarak 'İstanbul Aydın Üniversitesi'nde Sosyal Sorumluluk Projesi ile İlgi Çalışmalar' konusu ile İstanbul Aydın Üniversitesi'nden Ganime Aydın sunumlarını yaptı.
Oturum başkanlığını Uluslararası Karadeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tatiana Papıashvili'nin yaptığı ikinci oturumda ise Moldova Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Bünyesindeki Kamu Yönetimi Akademisi'nden Oleg Frunze 'Moldova Cumhuriyeti'ndeki Yerel Kültürün Değerlendirilmesi' konusu ile ilk sunumu yaparken, KBÜ öğretim üyesi Doç. Dr. Şeref Kurt 'Karadeniz Bölgesi'ndeki Dünya Mirası Mekanları' hakkında sunum yaptı. Son olarak Andrei Saguna Üniversitesi Rektör Yardımcısı Dr. Andra Seceleanu'nun 'Karadeniz Bölgesi-Akıllı Bölge' sunumu ile Karadeniz Havzası Sınır ötesi İşbirliği Programı 2. Workshop Çalıştayı'nın ilk günü sona erdi. - KARABÜK