Haberler

Karadeniz'in En Büyük Kayak Merkezi Ordu'ya Yapılıyor

Güncelleme:
Abone Ol

Ordu Kabadüz'deki Çambaşı Yaylası'nda yapım çalışmaları devam eden, kayak merkezinin 2014 yılı sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

Ordu'nun Kabadüz İlçesi Çambaşı Yaylası'nda yapım çalışmaları devam eden, 'Çambaşı Kış Sporları Kayak Merkezi'nin 2014 yılı sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. 2

'YÜZDE 40'I TAMAMLANDI'

2.5 milyon liraya mal olması beklenen tesisin telesiyej montajının sürdüğünü belirten Kabadüz Kaymakamı Engin Avcı, kayak merkezinin tamamlanması halinde, Karadeniz'in en büyük kayak merkezi olması durumunu ifade etti.

Kaymakamı Engin Avcı, tesisin Karadeniz'in en büyük kayak merkezi olacağını kaydetti. Türkiye'nin ilk beş kayak merkezi tesisinden biri olacak Çambaşı Kış Sporları Kayak Merkezi'nde bin 100 metre uzunluğunda ve bin metre uzunluğunda 2 telesiyej direği yapılması planını belirten Kaymakam Avcı, "Telesiyej direklerinden birinin montajı tamamlandı, direkleri dikildi. Sadece halatları çekilecek. Yıl sonuna kadar bir telesiyeji bitirmek istiyoruz. Gelen malzemelerin montajı sürüyor. İşin şu anda yüzde 40'ı tamamlandı." dedi.

TUTARSA YAYILABİLİR

Kayak merkezinde en son teknolojinin kullanıldığını, Ordu Boztepe teleferiğini kuran firma tarafından çalışmaların yürütüldüğünü de anlatan Avcı şöyle devam etti:

"Kullanılan malzemeler İtalya'da üretilip getiriliyor ve montajlanıyor. Malzemenin hepsi 2013, son sistem. Fabrikadan çıktığı gibi geliyor. Merkezimiz tamamlandığında Karadeniz'in en iddialı kayak spor merkezi olacak. Her şeyin yenisi daha iyisi yapılabilir ama şu an en iyi, en son teknoloji burada kullanılıyor. Kayak merkezi tutarsa, beklenen ilgiyi görürse Çambaşı Yaylası çevresinde Karagöl Yaylası ve Mesudiye bölgesine de yayılabilir. Buradan alınacak sonuçlarla ileriye dönük çalışmalarda gündeme gelecek."

İŞLETME İÇİN İHALE

Avcı, Çambaşı Yaylası'nın yaz döneminde yerli ve yabancılar tarafından yoğun olarak ziyaret edildiğini, Karadeniz yaylalarının birbirine bağlanması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 'Yeşil Hat Projesi' içerisinde yer alan yaylanın ve yakınındaki kayak merkezinin de büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Avcı, "Yazın Çambaşı Yaylası'nın doluluk oranı var, tarihten gelen geleneksel bir yoğunluğu var. Kışın bu şekilde bir yoğunluk olacağını düşünüyoruz. Sonbaharda değişik alternatif şeyler düşünüyoruz. Tesisin karşısında turizm tesis alanı olarak öngörülmüş yer var. Buranın işletmesi yer tahsisiyle ilgili Turizm Bakanlığı önümüzdeki ay burayı ihaleye çıkaracak. Turizm şirketleri 49 yıllığına buraları alıp değerlendirecek. Burada kongre turizmi olsun doğa ve kış turizmi çok kolay yayılabilecek, Karadeniz'de Ordu bu çalışmalarla turizm pastasından ciddi oranda payını alabilecek." diye konuştu.

Ordu Haber

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Karadeniz Çambaşı Kabadüz Ordu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title