Haberler

Karaman'da Hayvancılığın Çalışmaları Değerlendirildi

Güncelleme:
Abone Ol

Karaman'da hayvancılığın 2013 yılı çalışmaları, karşılaşılan sorunlar ve 2014'te hayvancılık adına yapılabileceklerin ele alındığı toplantı yapıldı.

Karaman'da hayvancılığın 2013 yılı çalışmaları, karşılaşılan sorunlar ve 2014 yılında Karaman hayvancılığı adına yapılabileceklerin ele alındığı bir toplantı düzenlendi.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Mehmet Öztiryaki başkanlığında gerçekleşen toplantıya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği ve Karaman Veteriner Hekimler Odası Başkanları ile il müdürlüğü yetkilileri katıldı. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Mehmet Öztiryaki, "İl Müdürlüğünce 2012 yılında ilki yapılan değerlendirme toplantısının ikincisi yapılmıştır. Toplantıda, 2012 yılında istişare edilen konular değerlendirilmiştir. Toplantıda çiftçilerimizin salgın hayvan hastalıkları ile mücadeleyi etkin bir şekilde yapılarak en az zarar görmeleri ve hayvancılığa verilen desteklerden maksimum yararlanmaları için yapılması gereken konular görüşülmüştür. Yapılan bilgi alış veriş toplantısında ilimizde desteklemelerde oluşan kayıpların en aza indirilmesi için bütün hayvanlara kulak küpesi takılması, kulak küpesi takılan hayvanların Bakanlık kayıt sistemlerine kaydedilmesi, süt kalitesinin korunması için hijyenik süt elde edilmesine yönelik ve değişen veya yenilenen mevzuatlarda ilgili eğitim çalışmalarının yapılmasına karar verilmiştir. Toplantı sonunda çiftçilerimizin mağduriyetinin en aza indirilmesi ve desteklemelerden daha fazla yararlanmalarını sağlamak için bu tür toplantıların daha sık yapılmasına karar verdik" dedi. - KARAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Öztiryaki Karaman Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title