Haberler

Karaman Emniyet Müdürlüğünden "Huzur Toplantısı"

Abone Ol

Karaman Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Huzur Toplantısı'nda Karaman'ın asayişi konuşuldu.

Konular, toplantıya katılan işitme engelli vatandaşlar için bir görevli aracılığıyla işitme engelli diliyle de anlatıldı.

Vali Murat Koca, Polisevi'nde yapılan toplantıda, Karaman'ın  diğer illerle kıyaslandığında asayiş yönünden gayet iyi durumda olduğunu söyledi. Kentin daha huzurlu olmasını istediklerini ifade eden Koca, şunları kaydetti:

"Bu da eğitimden geçer. Eğitim de aileden başlar. Biz ne kadar iyi insan yetiştirebilirsek, çevresine saygılı, kendisinden ziyade toplumu düşünen insan yetiştirebilirsek inanıyorum ki  ilimizde, ülkemizde asayiş olayları en aza inecektir. Öncelikle işin eğitim boyutunu öne çıkarmamız lazım. Örneğin aile içi şiddet. Hemen her gün birkaç olay oluyor. Kapalı kapılar arkasında kişinin evinin içinde olan bir olaya polis ne yapabilir.  Dolayısıyla önce insanı iyi yetiştirmemiz lazım. İyi yetiştirsek çocuğumuz eline bıçak alıp, kimseyi tehtit etmez. Bir şeyler üretir, ailesine topluma faydalı işler yapar.  İyi insan yetiştirirsek huzurlu bir ortamda yaşarız."

Daha sonra İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, Karaman'ın asayişi ile ilgili istatistik bilgiler verdi. Toplantıya Başkanı Kamil Uğurlu, İl Müftüsü Nuri Değirmenci, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, daire müdürleri, mahalle muhtarları ve sivil toplum örtütü temsilcileri katıldı. - Karaman

Kaynak: AA / Yerel

Murat Koca Karaman Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title