Haberler

Kardeşimin Filmi' Projesinden Çekimler Başlıyor

Abone Ol

Mersin Sinema Derneği'nin hazırladığı ve İçişleri Bakanlığı Dernekler Genel Müdürlüğü'nün destekleri ile yürütülen 'Kardeşimin Filmi' projesinde çocuklar yönetmen koltuğuna oturuyor.

Mersin Sinema Derneği'nin hazırladığı ve İçişleri Bakanlığı Dernekler Genel Müdürlüğü'nün destekleri ile yürütülen 'Kardeşimin Filmi' projesinde çocuklar yönetmen koltuğuna oturuyor.

Mersin'in farklı bölgelerinden 10 çocuğun kendilerini anlatacağı çalışma sonucunda 100 dakikalık 'Kardeşimin Filmi' belgeseli oluşacak. Proje koordinatörlüğünü ve genel yönetmenliğini Yasin Korkmaz'ın yaptığı projenin uygulayıcı yapımcılığını Gürhan Ötün ve Nergiz Demir yapıyor. Yönetmen koltuğuna ise Şerife Tülü, Zeynep Nur Efşan, Ayşe Narin, Furkan Gilik, Eylül Başak Kaya, Emine Turgut, Gaye Es, Çisem Sude Selamoğlu, Ömer Turan, Emine Turgut, Bünyamin Karakaya geçiyor. Projede, çocuklar kendilerini ve yaşadıkları bölgeyi anlatmayı hedefliyor. Projenin en önemli bölümü ise çocukların büyüklere verecekleri mesaj. Proje tamamlandıktan sonra festivallere katılacak ve okullarda özel gösterim ile 300 bin çocuğa ulaşması planlanıyor. Proje son olarak da ulusal televizyon kanalında yayınlanacak.

Proje ekibi ve projenin destekçilerinden Gül Akyürek, Armağan Öner ve Özlem Koşar ile birlikte Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ı ziyaret ederek küçük bir sunum yaptı. Proje hakkında sorular soran Kocamaz, geleceğin rejisörlerine başarılar diledi.

Mersin Sinema Derneği Başkanı Gürhan Ötün, filmi yaparken bir diğer açıdan da çocuklara sinemayı sevdirdiklerini belirterek, "Çekim yaptıkları kameralar onlarda kalıyor ve çocuklar kendilerini ifade etmek için yeni bir yol öğreniyor. Temel bir eğitim veriyoruz. Yani bu projeden geleceğin yönetmenleri, uzun metraj film yapan yönetmenleri çıkabilir. Projenin en büyük amacı çocukların benzerliklerini keşfederek ön yargılarından kurtulmaları ve kardeş olduklarının farkına varmaları. Bu proje Mersin'in geleceği için çok önemli. Mersinlilik bilincini oluşturma açısından iyi bir noktaya temas ediyor. Aslında bizce Mersin'in en önemli sorunu Mersinli olamamak, Mersinlilik bilincinin gelişmemiş olması. O yüzden Mersin Sinema Derneği'nin ağırlıklı projeleri çocuklar ve gençler üzerine. Bütün projelerde temel amacımız insanların kentine sahip çıkabilmesi ve Mersinli olmakla gurur duyması" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İçişleri Bakanlığı Yasin Korkmaz Zeynep Nur Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title