Haberler

Kars'ta Teknik Kurumların Kapasitelerinin Artırılmasına Yönelik Sanatsal Aydınlatma Uygulamaları...

Abone Ol

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA)' nın 2013 1.Teknik Destek Programı kapsamında, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü koordinesinde yürütülen Teknik Kurumların Kapasitelerinin Artırılmasına Yönelik Sanatsal Aydınlatma Uygulamaları Eğitim programı Kars...

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA)' nın 2013 1.Teknik Destek Programı kapsamında, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü koordinesinde yürütülen Teknik Kurumların Kapasitelerinin Artırılmasına Yönelik Sanatsal Aydınlatma Uygulamaları Eğitim programı Kars Valiliği Gazi Kars Toplantı Salonu'nda Vali Yardımcısı Karahan Daştan'ın Başkanlığı'nda yapıldı.

Beş gün sürecek olan eğitimlerde, Kars'ın tarihi ve sanatsal dokularını ön plana çıkararak fonksiyonel çözümler üretebilmek için aydınlatma işlemini sanatsal ve göze hoş gelen bir biçimde yapılmasının sağlanması için, Belediye, İl Özel İdaresi ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bünyesindeki Teknik personel ve Mühendislere teknik bilgiler verilecek.

Verilecek eğitimler de tarihi eser aydınlatması, park ve bahçe aydınlatması, dış cephe aydınlatması, köprü ve köprüyol aydınlatması, vitrin aydınlatması, dış mekan aydınlatması, iç mekan aydınlatması, sanatsal aydınlatma, ışık tasarım sanatı, aydınlatma'da renk seçimi, renk uyumu ve önemi, renklerin dili ve anlamları, derinlik, perspektif, boyut, materyal-malzeme seçimi, anıt-heykel aydınlatması, tiyatral aydınlatma, camii-kümbet aydınlatması, plastip aydınlatma, gölge ışık tasarımı, mevsimlere göre aydınlatma, kayak merkezleri pist ve otel aydınlatması, resmi makam aydınlatması konuları işlenerek genel bir teorik bilgi verilecek, bunun yanında uygulamalı eğitimler verilerek kursiyerler tarafından Cumhuriyet Meydanında ki Atatürk heykeli aydınlatılması sağlanacak. - KARS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kars Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title