Haberler

Kastamonu'da 'Kadın'ın Toplumdaki Yeri" Konulu Panel Düzenlendi

Abone Ol

Avrupa Birliği Yenilik Transferi Programı İş Geliştirmede Kadın Entegrasyonu projesi kapsamında "Geçmişten Günümüze Kadın Toplumdaki Yeri" konulu panel düzenlendi.

Avrupa Birliği Yenilik Transferi Programı İş Geliştirmede Kadın Entegrasyonu projesi kapsamında "Geçmişten Günümüze Kadın Toplumdaki Yeri" konulu panel düzenlendi.

Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirilen panele konuşmacı olarak katılan Akademisyen Prof. Dr. Nilüfer Narlı, son dönemlerde anayasal düzenlemeler ile kadınların statüsünde önemli değişiklikler yapıldığını belirterek, yapılan anayasal düzenlemelerin Avrupa Birliği'ne uyum sürecinde önemli bir gelişme olduğunu kaydetti. Narlı, " Türkiye'de kadınların gösterdiği girişimcilik önemli noktalara ulaşmasına rağmen özellikle kadınların eğitime olan eğilimi düşük seviyelerde gerçekleşiyor. Kadınlar ile erkekler arasında anayasada ayrımcılık ifade eden maddeler vardı, bu maddeler anayasal düzenleme ile ortadan kaldırıldı. Yasalarda biz sorun görmüyoruz. Fakat yasaların uygulanmasında biraz sorunlar var. Kadınların sosyal statüsü daha da arttırılmalı. Kadınlara yönelik istihdam alanları geliştirilmeli. Eğitim ve istihdam alanları kadınlara yönelik çalışmalar ne kadar arttırılırsa bir ülke de o derece gelişir. Latin ülkeleri bu çalışmayı gerçekleştirdiyse biz de zaman içerisinde bu çalışmayı gerçekleştirmeliyiz" dedi.

Kadının siyasete, ekonomiye, eğitime katılabilmesi için erkeklerle eşit insan haklarına sahip olması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Narlı, "İnsan kaynaklarını doğru kullanması için de çok önemlidir. Övündüğümüz genç nüfusumuzu Avrupa için de bir şansa çevirebilmek adına onları nitelikli insanlar haline getirmemiz gerekiyor. Onun için erkek ve kız çocuklarının eşit fırsatlara sahip olması çok önemlidir" diye konuştu.

Narlı, 19. yüzyılda Osmanlı döneminden günümüze uzanan kadın hakları, hukuki adımlar ve kadınların verdikleri mücadeleler hakkında rakamlarla bilgi verdi.

KATSO ile Avrupa Birliği Bilgi Merkezi'nin ortaklığında düzenlenen panele KATSO Başkanı Selçuk Arslan, KATSO Meclis Başkanı Kadir Tonbul, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Dış İlişkiler Sorumlusu Müberra Genç, sivil toplum kuruluşları ile davetliler katıldı. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Avrupa Birliği Nilüfer Narlı Kastamonu Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title