Haberler

Kaya'dan Çatılar Konusunda Uyarı

Abone Ol

Makine Mühendisi Güngör Kaya, "Tüm şiddetli esen rüzgarlarda meydana gelen çatı uçmaları can ve mal kaybına neden olmasına rağmen, bu olaylar yeterince sorgulanmıyor" dedi.

Makine Mühendisi Güngör Kaya, "Tüm şiddetli esen rüzgarlarda meydana gelen çatı uçmaları can ve mal kaybına neden olmasına rağmen, bu olaylar yeterince sorgulanmıyor" dedi.

Makine Mühendisi Kaya, kalitesiz malzemelerden yapılan çatılarla, taşıyıcı unsur ve bağlantılarının standartlara göre yapılmayan çatıların şiddetli esen rüzgarlarda yerinden koparak can ve mal kaybı gibi olumsuzluklara neden olduğunu belirterek, "Bu kazaların önlenebilmesi için caydırıcı tedbirler mutlaka alınmalı. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Çatılar inşa edilirken malzeme ve işçilikten taviz verilmemelidir. Standartlara göre yapılmayan çatılar, görüyoruz ki her defasında can veya mal kaybı gibi kötü sonuçlara neden olmaktadır. Bu sorun artık kanayan bir yara olmuş. Sorun kangren olmadan çözüm bulunmalı. Bu nedenle etkin bir denetim mekanizmasıyla tüm yapılardaki çatıların etkin şekilde denetlenmesi gerekiyor" diye konuştu.

Son dönemde esen şiddetli rüzgarlarda yapıların çatılarının uçmasının altındaki nedenin, çatılar yapılırken kalitesiz malzeme kullanılması ile taşıyıcı unsur ve bağlantılarının standartlara göre yapılmaması gibi nedenlerden kaynaklandığı dile getiren Kaya, şunları kaydetti: "Dünyamızda küresel ısınmanın etkileriyle birlikte yaşanan iklimsel değişiklik ve buna bağlı olduğu tahmin edilen şiddetli rüzgar ve fırtınaların çevremizde de görülmeye başlanması nedeniyle, çatıların durumları daha detaylı sorgulanmalıdır. Çatılarla ilgili kontrol ve denetimler sıklaştırılmalı yeni yapılacak çatılarda mutlaka standartlar aranmalıdır. Daha önceden yapılan çatılar ise standartlara göre sağlamlaştırılmalıdır. Eski malzemelerle yapılan çatılarla bağlantı noktaları iyi tutturulmayan tespit edilerek gereği yapılmalıdır."

(ERG-

19.04.2012 17: 52: 07

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Güngör Kaya Yerel Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title