Haberler

Kaymakam Keskin Üniversite Öğrencileriyle Bir Araya Geldi

Abone Ol

Babaeski Kaymakamı Tarkan Keskin, Kırklareli Üniversitesi Babaeski Meslek Yüksek Okulu’nda 6. Kariyer Günleri kapsamında düzenlenen “Yerel Yönetimler” konulu söyleşiye konuk oldu.

Babaeski Kaymakamı Tarkan Keskin, Kırklareli Üniversitesi Babaeski Meslek Yüksek Okulu'nda 6. Kariyer Günleri kapsamında düzenlenen "Yerel Yönetimler" konulu söyleşiye konuk oldu.

Babaeski Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen söyleşiye, Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ertuğ Can, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı. Babaeski Kaymakamı Tarkan Keskin, "Bizim ülkemizde merkezi ve yerel idareler görev paylaşımı yapmışlar. Yerinden yönetim dediğimizde yerel yönetim dışında bir de hizmet bakımından yerinden yönetim kuruluşlarımız var" dedi.

Kaymakamlık görevi hakkında bilgi veren Keskin, "Kaymakam adayı olarak mesleğe giriliyor ve yaklaşık bizim şimdiki zamanımıza göre biraz daha uzun 3-4 yıl, bazen değişebiliyor, 3-4 yıl süren bir adaylık dönemi var. Bir ile öncelikle atanıyorsunuz. Kaymakam adayı olarak atanıyorsunuz. Kadronuz asil kaymakam oluncaya kadar o ilde oluyor. Fakat stajda il stajı var. Bir müddet ilde staj görüyorsunuz. İldeki tüm kamu kurumlarını gezip oradaki çalışmalarla ilgili hem gözlem yapıyorsunuz hem de bilgi alıyorsunuz. İlçelerde bizim zamanımızda tek ilçedeydi, şimdi iki ilçede biraz daha tecrübeli diyebileceğimiz kaymakamların yanında birer ay staj yapıyorsunuz. Bizim mesleği yaptıktan sonra bakanlık merkez teşkilatında görev aldığımız bölümlerden bir tanesi de mülkiye müfettişliği. Mülkiye müfettişliğinin yanında bir staj var" diye konuştu.

"ÖNCE 5'İNCİ SINIF İLÇEDEN BAŞLIYORUZ, 5 VEYA 4 OLABİLİYOR"

İlk atamanın kura ile olduğunu aktaran Keskin, "Ondan sonra da bizim bir atama e yer değiştirme yönetmeliğimiz var. Bu yönetmelikte ülke hem sınıflara, ülkeler ve ilçeler sınıflara hem de bölgelere ayrılmış durumda. Bir sistematiği var kendi içinde, 6 sınıf var bizde ilçe. 6-5-4-3-2-1 diye gidiyor. Babaeski 2'inci sınıf bir ilçe. Bundan sonra birinci sınıf ilçeler var. O da daha çok büyük şehrin ilçeleri, nüfusu biraz daha fazla olan. En yakın örneği Burgaz gibi büyük ilçeler 1'inci sınıf ilçeler. Önce 5'inci sınıf ilçeden başlıyoruz. 5 veya 4 olabiliyor. Ondan sonra 6-4-3-2-1 diye yukarı doğru yaşlandıkça ve tecrübe kazandıkça atamamız oluyor. Birde 5 bölge var Türkiye'de. Bu tam coğrafi bölgeleri karşılamıyor. Karadeniz Bölgesi bir bölge, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi bir bölge, Ege ve Marmara bir bölge, İç Anadolu bir bölge ve Akdeniz bir bölge. Bu bölgelerde de 5'er yıl görev yapmak zorundayız" dedi. - KIRKLARELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tarkan Keskin Kırklareli Babaeski Mülkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title