Haberler

Kayseri İl Müftüsü Ali Maraşlıgil Açıklaması

Abone Ol

Umre'ye gidecek ilk kafile için Kayseri İl Müftülüğü tarafından seminer gerçekleştirildi.

Umre'ye gidecek ilk kafile için Kayseri İl Müftülüğü tarafından seminer gerçekleştirildi. Kayseri İl Müftüsü Ali Maraşlıgil konuşmasında Türkiye'de Hac yaşının giderek gençleştiğini söyledi.

Hacı Ahmet Özkan Cami'inde gerçekleştirilen seminerde Umre'ye gidecek olan vatandaşlara teknik ve manevi bilgiler verildi. Kur'an tilaveti ve ilahilerle başlayan seminerin açılış konuşmasını Kayseri İl Müftüsü Ali Maraşlıgil yaptı. Maraşlıgil Umre'ye gidecek olan vatandaşlara, Umre'ye diğer ülkelerden gelenlere de Allah'ın ve Hz. Muhammed'in misafiri olarak bakmalarını tavsiye etti. Maraşlıgil "Sizler Allahın misafirlerisiniz. Allah sizi evine davet etmiş, siz de Allahın evinde misaafir olacak güzide, şanslı insanlarsınız. Duyuf-u Rahman, Allahın misafiri sıfatıyla o topraklarda karşınıza çıkan herkes Allahın misafiridir. Medine-, Münevverede Allah Rasulünün davetlilerisiniz. Davet edenden ötürü davetlileri seveceksiniz, sayacaksınız. Haccın farzı, vacibi değil ama farzı da vacibi de en iyi şekilde yapmamızı vesile kılacaktır. Mekke-i Mükerremede Allahın misafiri olmak hasebiyle Medine'ye gidiyorsunuz ya da Medine'den Mekke'ye gidiyorsunuz. Günahlardan arınan bir insan oralarda tekrar günah sayfasını açmasın." diye konuştu.

Maraşlıgil'in ardından İl Müftü Yardımcısı Aytekin Yılmaz Umre'de dikkat edilmesi gerekenlerle ilgili slayt eşliğinde sunum yaptı. Kocasinan İl Müftüsü ve Kafile Başkanı Galip Koçer de ihram giyimini uygulamalı olarak gösterdi.

Umre kafilesi 25 Ocak tarihinde Kayseri'den hareket edecek. Kayseri'den gidecek olan kafilede 5'i görevli olmak üzere 197 kişi bulunacak. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Maraşlıgil Türkiye Kayseri Yerel Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title