Haberler

Kefen Paralarını Çaldılar

Güncelleme:
Abone Ol

"Yardım yapacağız" deyip, kefen parasını çaldılar.

Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi, Pınarbaşı Köyü'nde yaşayan Hediye (85) ve Ali Rıza Küçükçobanoğlu (87) çiftinin, içinde 2 bin TL bulunan cüzdanı yardım bahanesiyle evlerine gelen üç kişi tarafından çalındı.

Pınarbaşı Köyü'ne, dün (Cuma) saat 16. 00 sıralarında gelen üç kişi muhtar Hayrullah Özcan'a patates ve soğan satışı yapmak istediklerini söyledi. Ancak, üç kişi, iddiaya göre satış yapmayıp, evlerine gittikleri Hediye-Ali Rıza Küçükçobanoğlu çiftine, devletten yardım gönderildiğini söyleyip, beşer kiloluk çuvallarda patates ve soğan bıraktı. Üç dolandırıcı, Küçükçobanoğlu çiftine, 50 TL'de para yardımı yapacaklarını söyleyip, 100 TL verdi. Bunun üzerine Hediye Çobanoğlu, yan odadan cüzdanını getirip, paranın üzerine verdi. Yaşlı kadın, dolandırıcıların kömür yardımı da yapacaklarını söyleyip, kömürlüğü göstermelerini istemesi üzerine bahçeye çıktı. Dolandırıcılardan biri geri dönüp, içerdeki Ali Rıza Küçükçobanoğlu'na vedalaşma bahesiyle sarılıp, bir yandan da yaşlı kadının minderin üzerine bıraktığı cüzdanını el çabukluğuyla çaldı.

Dolandırıcılar, kömürü getirmeye gideceklerini söyleyip, yaşlı çiften kendilerini bahçede beklemelerini istedi. Ancak, uzun süre beklemelerine rağmen gelen olmayınca eve giren çift, içinde 2 bin TL olan cüzdanlarının çalındığı farkedip, jandarmaya şikayetçi oldu. Jandarma evde parmak izi incelemesinde bulunarak dolandırıcılık yapanların yakalanması için bölgede çalışma başlattı. Hediye Küçükçobanoğlu, çalınan 2 bin TL'yi eşinin Bağ-Kur maaşından her ay 100 TL arttırıp, kendilerine kefen parası olarak biriktirdiklerini belirterek, "Üç kuruşumuza göz diken dolandırıcıların bir an önce yakalanıp, cezalarını çekmesini istiyorum" dedi. Aynı gün, benzer yöntemle, Merkez İlçeye bağlı Kurşunlu Köyü'nde yaşayan Zeynep Körpe'nin de her biri 30'ar gramlık üç burma bileziği ile bir yarım Cumhuriyet altını çalınmıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title