Haberler

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, Antimder'in Konuğu Oldu

Abone Ol

Antimder'in 3. Olağan Genel Kurulu'na Katılan Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, Kepez Bölgesindeki Çalışmanın Göz Doldurduğunu Söyledi. Öner, Antalya'nın Geleceğinin Kepez Olduğunu İfade Ederek, Çalışmalarına Aralıksız Devam Ettiklerini İfade Etti.

ANTİMDER'in 3. Olağan Genel Kurulu'na katılan Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, Kepez bölgesindeki çalışmanın göz doldurduğunu söyledi. Öner, Antalya'nın geleceğinin Kepez olduğunu ifade ederek, çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini ifade etti.

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, Antalya Tesisat ve İnşaat Malzemecileri Derneği'nin Sheraton Voyager Otel'de düzenlenen 3. Olağan Toplantısı'na katıldı. Başkan Öner, Antalya Vali Yardımcısı Sedat Oktar'ın da katıldığı toplantıda, Kepez'e yaptıklarını, yapacaklarını ve esnafla ilgili çalışmalarını anlattı. Öner, 4 yılda yaptıkları rekor yatırımla alt yapıdan üst yapıya, eğitimden kültüre, sağlıktan spora Kepez'de, köy görünümünden modern kente doğru büyük bir değişimin yaşandığını söyledi. Yerel seçimlerden önce Kepez halkına Vakıfla ilgili mülkiyet sorununu çözme ve yolları çamurdan kurtarma sözü verdiğini anımsatan Öner, "Vakıfla ilgili mülkiyet sorununu çözme sözümüzü, 100 bin kişiyi ilgilendiren 20 bin tapuyu hak sahiplerini vermek üzere hazır hale getirerek, tuttuk. Kepezlinin ayağı çamura değmeyecek, sözünü de 4 yılda 362 kilometre sıcak asfalt çalışması yaparak, 18 mahallede 1 metrekare asfaltsız yol bırakmayarak, 35 mahallenin ana caddelerinde sıcak asfalt dökerek, gerçekleştirdik" dedi.

Antalya'nın Kepezüstü'ndeki girişine, Türkiye'nin en büyüğü olan Kent Ormanı'nın içerisine Antalya'nın 3. büyük şelalesini yaptıklarını anımsatan Erdal Öner, şelalenin yanına da, Türkiye'nin en büyük Atatürk maskını yaptıklarını belirtti. Yapımı büyük oranda tamamlanan Kent Ormanı'nın, Antalya'nın cazibe merkezi olacağının altını çizen Kepez Belediye Başkanı, tek ateşli piknik yapılabilen, hafta sonları 3 binden fazla kişinin ziyaret ettiği Tek Sarnıç Mesire Alanı'nı da Antalya'ya kazandırdıklarını ifade etti.

400 bin nüfusuyla Türkiye'nin 52 ilinden büyük olan Kepez'de, eğitim, sağlık ve sosyal yaşamla ilgili ciddi yatırımlar yaptıklarına vurgu yapan Başkan Öner, Cumhuriyet tarihi boyunca 52 okul yapılan Kepez'e, kendi dönemlerinde 18 okul kazandırıldığını dile getirdi.

Antalya'nın yüzünü kızartan Toptancı Hal yolunun çevresindeki kaçak yapı ve hurdacı kirliliğini temizlediklerini anlatan Öner, söz konusu alana yapacakları yeşil kuşak projesinin büyük oranda tamamladıklarını aktardı. Bölge ekonomisini canlandırmak ve unutulmaya yüz tutan geleneksel el sanatlarımızı yaşatmak amacıyla Osmanlı mimarisi şeklinde Kepez'e, esnaf çarşısı yapacaklarını ifade eden Kepez Belediye Başkanı Öner, bölgedeki esnafın yüzde 90'nını ziyaret ederek, sorunlarını dinlediğini vurguladı.

Modern mekanlarda ticaret ve üretim yapılabilmesi için esnafın sitelerde toplanması gerektiğinin altını çizen Öner, "Göreve gelir gelmez, kentin değişik bölgelerinde dağınık bir halde bulunan esnafın modern mekanlarda ticaret ve üretim yapılabilmesi sitelerin kurulması için çalışma başlattık. Ama mülkiyet sorununu nedeniyle bu çalışmamızı gerçekleştiremedik. Yeni dönemde mülkiyet sorununun çözümüyle birlikte esnaf sitelerinin kurulmasıyla ilgili çalışma başlatacağız. Kent merkezleri de hem görüntü kirliliğinden hem de araç yoğunluğundan kurtulmuş olacak" diye konuştu.

Alt ve üst yapıda yaptıkları rekor yatırımla değerini artan Kepez'de inşaat patlaması yaşandığını dile getiren Öner, "63 bin olan gecekondu sayımız 51 bine düştü. Yılda ortalama bine yakın inşaat yapılıyor. Şimdi gecekonduların yerini modern ve sağlıklı konutlar alıyor. Belediye olarak, binaların dış cephelerine müdahale ediyoruz. Binalarda estetik istiyoruz. Binaların gelişi güzel boyanmasını engelliyoruz. İmar müdürlüğümüzün oluşturduğu örnek bina modellerine göre, binalar yapılıyor" dedi.

Antalya Tesisat ve İnşaat Malzemecileri Derneği (ANTİMDER)Yönetim Kurulu'na, toplantıya davetten dolayı teşekkür eden Öner, "ANTİMTER, sektörün sorunlarını güçlü bir şekilde dile getirme, sektör çalışanları arasında kaynaşma sağlama ve kentin öncelikli meseleleriyle ilgili kamuoyu oluşturma gibi önemli görevler icra ediyor. Başarılı çalışmalarınızdan dolayı başta ANTİMDER Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Tabur'u ve Yönetim Kurulu Üyeleri'ni kutluyorum" diye konuştu.

ANTİMDER Başkanı Yaşar Tabur, başarılı çalışmalarından dolayı Öner'e teşekkür plaketi verdi.

(AT-Y) 05.03.2008 13:36 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title