Haberler

Kır-Kent Kardeşliği Çankaya'da Büyüyor

Güncelleme:
Abone Ol

Çankaya Belediye Başkanı Tanık'ın işbaşına geldikten sonra 'Onurlu Tokluk ve Düzenli Beslenme İçin Kır Kent Kardeşliği' şiarıyla başlattığı çalışmaları hızla ilerliyor.

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'ın işbaşına geldikten sonra 'Onurlu Tokluk ve Düzenli Beslenme İçin Kır Kent Kardeşliği' şiarıyla başlattığı Kent ve Tarım çalışmaları hızla ilerliyor. Çalışmaları akademik çevre ile paylaşan Tanık, uzun soluklu projenin kente de köylere de şimdiden yeni girdiler katmaya başladığını aktardı.

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden Prof. Dr. Cemal Taluğ, Doç. Dr. Köksal Demir, Doç. Dr. Cem Özkan, Dr. Özdal Köksal ve İç Anadolu Belediyeler Birliği Genel Sekreteri İbrahim Dulkadiroğlu'nun da katıldığı toplantıda Başkan Tanık, 'Onurlu Toklu ve Düzenli Beslenme için Kır Kent Kardeşliği' çalışmalarında izledikleri yol haritasını ve önümüzdeki günlerde hayata geçirecekleri yenilikleri anlattı.

Sunumu izledikten sonra görüşlerini ifade eden Prof. Dr. Cemal Taluğ, "Çankaya Belediyesi'nin bugüne dek kenti besleyen köylere ve köylülere olan minnet borcumuzu ödemek için bu projeyi desteklediğini görüyorum. Dünyanın çeşitli ülkelerinde tarım ve orman köylüsünün doğal çeşitliliğin yaşatılması ve korunması adına desteklendiğini biliyoruz. Bu projeyi kent ayağı da güçlendirilerek sahiplenilmesi gereken, önemli bir çalışma olarak görüyorum," dedi.

Geçtiğimiz yıllarda Bala'dan ayrılıp mahalle yapılarak Çankaya'ya bağlanan köylerde bugüne dek yapılanları sıralayan Başkan Tanık, köylerde yapılan ağaçlandırma çalışmalarından, kooperatifleşme yoluyla kadın erkek ayrımı yapılmaksızın herkesi üretime kattıklarından, Başkentlilere yeni bir yaşam alanı alternatifi sunacak olan doğa sporları projesinden söz etti.

Belediye -Köylü işbirliği ile 33 bin ağacın dikildiği köylerde 30 hektarlık bir alanın ilk etapta koru olarak oluşturulacağını ve uzun vadeli bir çalışmayla kenti çevreleyen bir orman daha oluşturulacağını ifade eden Tanık, kurulan kooperatif eliyle harekete geçirilen kadınların ürettikleri sebze- meyve, tarhana, peynir, turşu, çeşitli marmelat ve reçellerin satışı için Ayrancı Pazarı'nda standlar oluşturularak kısa vadede kadınların da doğrudan ekonomiye katıldıklarını söyledi. Kooperatif eliyle işletilmesi planlanan kahvaltı salonlarının yakında açılacağını ve organik ürünlerden oluşan menüsü, 33 yürüyüş parkuru, yamaç paraşütü ve model uçak pistleri ve AGA adının verildiği arazi gezinti araçlarının hizmete girmesiyle her yaştan Ankaralının ilgi odağı olacağını ifade eden Tanık, köylerde yaşam kalitesinin artırılması için de çeşitli çalışmaların yürütüldüğünü söyledi.

Kente verilen hizmetin köylere de eşit oranda verilmesi ve yaşam kalitesinin iyileştirilmesi için çaba sarfettiklerini belirten Tanık, virane haldeki evler temizlenirken açılan yollarla, dökülen asfaltla köyleri Başkent'e bir adım daha yaklaştırmayı başardıklarını, köy yaşamının kalitesi ve sürekliliği için gerekli olan eğitim faaliyetlerine de aralıksız devam ettirildiğini, projenin ise sürekli geliştirildiğini söyledi.

Tanık, önümüzdeki günlerden itibaren belediyenin ücretsiz servis araçlarıyla köylerde tanıtım gezilerinin düzenleneceğini de sözlerine ekledi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ankara Üniversitesi Bülent Tanık Cemal Taluğ Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title