Kırıkkale'de Cinali Göletine 20 Bin Yavru Balık Bırakıldı
Kırıkkale’de balık yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması, balık üretiminin ve gölet verimliliğinin artırılması amacıyla Keskin İlçesi Cinali Gölet’ine 20 bin adet sazan balığı yavrusu bırakıldı.
Kırıkkale'de balık yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması, balık üretiminin ve gölet verimliliğinin artırılması amacıyla Keskin İlçesi Cinali Gölet'ine 20 bin adet sazan balığı yavrusu bırakıldı.
Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğünden getirilen 20 bin adet pullu sazan yavrularının Cinali Gölet'ine bırakıldığını kaydeden Kırıkkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, balıklandırma çalışmasında kullanılan sazan balığının hem kültür balıkçılığında, hem de doğal suların aşılanmasında kullanıldığını söyledi.
Türkiye'de göl verimliliğinin artırılması amacıyla 1970 yılından beri göl, gölet ve baraj göllerin balıklandırıldığını hatırlatan Kırbaş, "Balıklandırma yapıldıktan sonra, sahanın çok iyi korunması lazımdır. Periyotlar halinde yakalanan balıkların boy ve ağırlıkları tespit edilecek, gelişme durumları incelenecek ve yavrular büyüyünceye kadar avcılığa izin verilmeyecektir. İleride o kaynağın avcılığa açılmasıyla; avlanmak isteyen fertler balıklandırma yoluyla bırakılan balıkları değil, bunların üremesiyle hasıl olacak balıkların çoğalması neticesinde yetişen balıklardan avlayabilecektir. Balıklandırılan sahaların kontrolü Kırıkkale İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğünce periyodik olarak kontrol edilecek, kaçak ve izinsiz avcılık yapanlara 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu gereğince yasal işlem yapılacaktır" dedi. - KIRIKKALE