Haberler

Kırımlı Yazar Tarafından Kırımlı Türklerin Nazi Kamplarındaki Zor Yılları Anlatıldı

Abone Ol

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Topluluğu tarafından Kırım Tatar Milli Meclisi Türkiye Temsilcisi Zafer Karatay tarafından panel düzenlendi.

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Topluluğu tarafından Kırım Tatar Milli Meclisi Türkiye Temsilcisi Zafer Karatay tarafından panel düzenlendi.

CÜ Kültür Merkezi'nde düzenlenen panel, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdulvahap Kara, Kırım Tatar Milli Meclisi Türkiye Temsilcisi ve Emel Vakfı Başkanı Zafer Karatay'ın sunumları ile gerçekleşti. Programda konuşan CÜ. Rektörü Prof. Dökmetaş, üniversiteyi üniversite yapan en büyük etkenlerden birinin bilimsel etkinlikler olduğunu söyledi. Dökmetaş, "Bilimsel çalışmaları ve arkasından gelen araştırmaları toplumla paylaşmak önemlidir. Bunun yanı sıra diğer bir görevimiz ise değerlerimizi hatırlamak. Geçmişle bugün arasında bir bağlantı kurmak ve geleceğe yön vermek. Siz öğrenciler bizim geleceğimizsiniz. Ben öğrenci arkadaşlarımla gurur duyuyorum." ifadelerini kullandı.

Oturum Başkanlığını Çağdaş Türk Lehçeleri Edebiyatları Bölüm Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emin Eminoğlu'nun yaptığı panelde, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Apdulvahap Kara ile Kırım Tatar Milli Meclisi Türkiye Temsilcisi ve Emel Vakfı Başkanı Zafer Karatay Kırımlı Türklerin Nazi Kamplarında geçirdikleri zor yıllar ve o kamplarda yaşam mücadelesi veren Yazar Cengiz Dağcı'nın hayatı hakkında bilgi verdi. Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dökmetaş konuşmacılara günün anısına onurluk takdim etti.

Programa CÜ Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İlyas Dökmetaş Zafer Karatay Türkiye Yerel Tatar Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title