Haberler

Kırklareli Sağlık Müdürü Bozkır Açıklaması

Abone Ol

"Hayat boyu her 8 kadından birinin kansere yakalanma riski vardır"

Kırklareli Sağlık Müdürü Metin Bozkır, hayat boyu her 8 kadından birinin kansere yakalanma riskinin olduğunu bildirdi.

Bozkır, yaptığı yazılı açıklamada, kadınlarda en fazla meme kanseri görüldüğünü belirtti.

Kadınların özellikle meme kanserine karşı bilinçli olması gerektiğini vurgulayan Bozkır, meme kanseri oluşumunda genetik değişikliklerin çok önemli olduğunu kaydetti.

Genetik yapıda çeşitli faktörlerin ve normal yaşlanmanın etkisiyle ortaya çıkan bozuklukların kansere neden olduğunu aktaran Bozkır, "Ancak meme kanserlerinin sadece yüzde 7 veya 9'luk bir kısmı ailesel geçişlidir. Özellikle anne tarafında genç yaşta meme kanseri ve erkek meme kanseri görülmesi ailesel bir geçişe işaret edebilir. Hayat boyu her 8 kadından birinin kansere yakalanma riski vardır" bilgisini verdi.

Bozkır, 20 yaşından sonra meme muayenesi ve yılda bir kez doktorda meme muayenesi yaptırılmasını önerdi.

Erken dönemde hastalığın yakalanması için kadınların bilgi sahibi olmasının önemine işaret eden Bozkır, şunları kaydetti:

"50 yaşından sonra 2 yılda bir mamografi çekilmesi önerilmektedir. Meme kanseri tedavisi, alanında uzmanlaşmış bir ekip tarafından yapılmalıdır. Bu ekibin temel üyeleri meme cerrahı, tıbbi onkolog ve radyasyon onkoloğudur. Meme kanserinin temel tedavisi cerrahidir. Tercih edilen cerrahi şekli meme dokusunun tamamen çıkarıldığı mastektomi ameliyatıdır. Ancak, erken evre küçük tümörlerde meme koruyucu cerrahi yapılması da uygundur." - Kırklareli

Kaynak: AA / Yerel

Kırklareli Yerel Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title