Haberler

Kırklareli Valisi Yaman: "Türk Milleti, Cesaret Dolu Mücadelesiyle Tarih Boyunca Şanlı Zaferler...

Abone Ol

Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Türk milletinin vatanını, hürriyet ve istikbalini korumak için emsalsiz fedakarlıklar gösterdiği ifade ederek, cesaret dolu mücadele ile tarih boyunca şanlı zaferler kazanıldığını söyledi.

Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Türk milletinin vatanını, hürriyet ve istikbalini korumak için emsalsiz fedakarlıklar gösterdiği ifade ederek, cesaret dolu mücadele ile tarih boyunca şanlı zaferler kazanıldığını söyledi.

Vali Yaman, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferinin Yıl Dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, "Canlarını feda ederek, 'Çanakkale Geçilmez' dedirten Çanakkale Şehitleri, vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'un eşsiz mısralarında ifade ettiği gibi, tarihe sığmayacak kadar büyüktür" dedi.

Çanakkale Zaferi'nin, vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin neleri başarabileceğine en güzel örnek olduğunu dile getiren Vali Yaman, "Bu zafer, tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün yokluk ve imkansızlıklara rağmen, vatanı için gerektiğinde neleri feda edilebileceğinin bir kez daha kanıtlandığı dönemdir. Türk milletinin vatanseverliğinin çelikleşmiş ifadesiyle destanlaşan kahramanlığı karşısında, hiçbir gücün duramayacağı, Çanakkale'de bir kez daha dünyaya ilan edilmiş, Türk Ulusunun öz güvenini tazelemiştir. Verilen büyük mücadeleler ve göğüslenen çetin zorluklar neticesinde sağlamlaşan milli birlik, beraberlik ve kardeşliğimiz sahip olduğumuz en değerli kazanımımız olmuştur" ifadelerini kaydetti.

Ataların emanet ettiği vatan coğrafyasını aynı şuur ve sorumluluk bilinci içinde dünyanın en ileri ve gelişmiş ülkelerinden birisi yapma konusunda verilmiş olunan mücadelenin her geçen gün artarak devam edeceğini dile getiren Vali Yaman, "İmkansızlıklar içinde çok büyük fedakarlıklar ile kazanılan bu zafer bizlere gurur, cesaret ve kendine güven duygusu vermiş olup, şartlar ne kadar zor olursa olsun millet olarak neleri başarabileceğimizi bizlere göstermiştir. Bu duygu ve düşüncelerle, bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden, başta Ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere; bu mücadeleye iştirak eden büyük Türk ordusunun kahraman mensuplarını, onu her şeyiyle destekleyen aziz Türk milletini, Türk kadınını ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyor, ruhlarınız şad olsun diyorum" açıklamasında bulundu. - KIRKLARELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title