Haberler

Kısaslı Âşık Celâlî'nin Kitabı Yayımlandı

Güncelleme:
Abone Ol

Şanlıurfa'nın Kısas beldesinde yaşayan ünlü Âşık Celâlî'nin hayatı ve 130 şiirinin yer aldığı II. Şiir kitabı yayımlandı.

Halk Kültürü araştırmacıları Abuzer Akbıyık ve S. Sabri Kürkçüoğlu tarafından hazırlanan "Kısaslı Âşık Celâlî'nin hayatı ve 130 şiirinin" yer aldığı II. Şiir kitabı yayımlandı.

200 sayfalık kitapta Âşık Celâlî'nin hayatı ve 130 şiirine yer verildi. Hem âşıklık geleneğini, hem de Şanlıurfa makam geleneğini bilen ender ozanlardan biri olan Âşık Celali'nin kitapları 3 bin şiirinden yapılan seçkilerden oluşuyor.

85 yaşında olan Âşık Celâlî, Urfalı ünlü sanatçılardan Mukim Tahir, Kel Hamza'yı dinlemiş, 1950'li yıllarda Şanlıurfa Musiki Cemiyeti çalışmalarına katılmış, Tenekeci Mahmut, Kazancı Bedih, Bekçi Bakır gibi ustaların müzik meclislerinde bulunmuştu. Âşık Celalî ayrıca hem şiir yazan, hem deyiş okuyan, aynı zamanda bir kaynak kişi olarak tanınıyordu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Abuzer Akbıyık Şanlıurfa Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title