Haberler

Kıvanç: "Adana'yı Elbirliğiyle Büyüteceğiz"

Abone Ol

Adana Genç İşadamları Derneği (AGİAD) Başkanı Tamer Gülcan'ın "Yeni dönemde kent ekonomisini büyütmeye yönelik projelerde Sanayi Odamızla birlikte çalışmayı arzu ediyoruz" önerisine Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Zeki Kıvanç, "Arzunuz değil,"...

Adana Genç İşadamları Derneği (AGİAD) Başkanı Tamer Gülcan'ın "Yeni dönemde kent ekonomisini büyütmeye yönelik projelerde Sanayi Odamızla birlikte çalışmayı arzu ediyoruz" önerisine Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Zeki Kıvanç, "Arzunuz değil, emriniz olacak. Adana'yı el birliğiyle büyüteceğiz" dedi.

ADASO'nun yeni yönetimine 'Hayırlı olsun' ziyaretinde bulunan AGİAD yönetimi, yeni dönemde yapacakları faaliyetlerde işbirliği teklifinde bulundu. AGİAD Başkanı Tamer Gülcan, ADASO Başkanı Zeki Kıvanç ve Başkan Yardımcısı Erdoğan Şire'nin AGİAD üyesi olmasından gurur duyduklarını belirterek başladığı konuşmasında Seyhan Baraj Gölü üzerinde yapılmasını planladıkları marina projesi ve dış pazar arayış çalışmalarına destek istedi. Gülcan, "Sanayi Odamızın yeni yönetimiyle kent kalkınmasının ivme kazanacağına inanıyoruz. Odamızın gerçekleştireceği her projeye destek verirken kendi faaliyetlerimiz için destek isteyeceğiz. Uyum içerisinde Adana ekonomisinin büyümesine katkı sağlayacak her projede görev almak istiyoruz" diye konuştu.

ADASO Başkanı Zeki Kıvanç da bir AGİAD'lı olarak derneğin faaliyetleriyle gurur duyduğunu belirterek, "Öncelikli hedefimiz Adana'nın ihracatı artırmaya yönelik çalışmalar olacak. ADASO'nun, Akdeniz İhracatçı Birlikleri'nin ve AGİAD'ın gücünü birleştirdiğimizde ihracatımızın hızla arttığını herkes görecek" dedi.

AGİAD'ın Mersin Akkuyu'da gerçekleştirilecek nükleer santralle ilgili çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirten Kıvanç şöyle devam etti:

"20 milyar dolarlık yatırımın ürün ve hizmet bedelinin yarısı yurt içinden temin edilecek. 10 milyar dolarlık pastadan Adana'nın fazladan alacağı bir tek doları bile çok önemsiyoruz. Kısa süre sonra nükleer santrali gerçekleştirecek Rus firma ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilileriyle Adana'da bilgilendirme toplantısı yapabiliriz. Nükleer santralin birçok parçasını Adanalı sanayici yapabilecek güçte. Bu fırsatı neden değerlendirmeyelim? AGİAD hem Rusya'da hem Adana'da konuyla ilgili gerçekleştirdiği temaslarında önemli mesafe katetti. Bu duyarlılığa ADASO olarak destek vereceğiz."

AGİAD'ın ADASO'yu ziyaretinde Başkan Tamer Gülcan, başkan yardımcıları Ümit Özer, Sefa Noyaner, Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Can Boğa, Ziya Alim Koçer, Cenk Yakın, Umut Yılmaz, Dinçer İşisağlam ve Ali Cenk Gizir hazır bulundu. Adana ÜSAM Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Karalı, Yönetim Kurulu Üyesi Şahin Mangtay ve ÜSAM Koordinatörü Prof. Dr. Hamit Serbest'in de yer aldığı heyette ADASO Yönetim Kurulu üyeleriyle kent ekonomisine yönelik bilgi alışverişinde bulunuldu. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Seyhan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title