Haberler

Kızılırmak Deltası'nın Sorunları Konuşuldu

Abone Ol

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Bafra Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Kemal Ayan, beraberindeki üç kişilik heyetle birlikte, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nı (DOKAP) ziyaret etti.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Bafra Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Kemal Ayan, beraberindeki üç kişilik heyetle birlikte, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nı (DOKAP) ziyaret etti.

Dört saat süren görüşmede DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, Kızılırmak Deltası'nın sorunlarından ve bölgede uygulanması gereken acil projelerden bahsetti. Toplantıda bir sunum yapan Prof. Dr. Ali Kemal Ayan yaptığı konuşmada, deltada 345 çeşit kuş türü bulunduğunu ve 13 ayrı habitata sahip olan Kızılırmak Deltası'nın Türkiye'nin ikinci büyük sulak alanı olduğunu söyledi. "Kızılırmak Deltası için DOKAP'la ortak çalışmaya ihtiyacımız var" diyen Ayan, "Kızlırmak Deltası'nda acilen yönetim birliğine, korumaya yönelik çalışmaların yapılmasına, ekolojik tarıma dönüşüme, ekolojik tarım turizm modeline, yerel ürün ve markalaşma çalışmalarına ihtiyaç var" dedi.

"Kızılırmak Deltası ile ilgili acilen bir birlik oluşturulmalı ve bu birlik tüzel kişiliğe kavuşturulmalıdır" diyen DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, "Karadeniz Bölgesi 'Turizm Master Planı' hazırlanmaktadır. Bu plan tekrar elden geçiriliyor. Kızılırmak Deltası'nı bu çalışmaya derhal katmamız gerekiyor. 'Kızılırmak Deltası Ekolojik Turizm Projesi'ni bakanlığa sunarak destek isteyeceğiz. Çalışmayı yürütecek isimleri belirleyin, bu isimler hukuki zemine otursun ve çalışmaya başlayalım" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kemal Ayan Kızılırmak Bafra Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title