Haberler

Kızıltepe'de Dünya Çevre Günü Etkinliği

Abone Ol

Kızıltepe'de Dünya Çevre Günü dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi.

Kızıltepe'de Dünya Çevre Günü dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi.

Etkinliğe Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Menduh Çakar, Kızıltepe STK Platformu Başkanı Mehmet Şerif Öter, Kızıltepe Gazeteciler Cemiyet Başkanı Cemil Aydoğan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Özgürlük Meydanı'ndati etkinlikte konuşan Mardin İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Halil İbrahim Metin, "5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle bu programı düzenlediğiniz için teşekkürü ediyorum. İnsanların temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşaması gerekiyor. Bu insanın temel hakkıdır.

Bu 1972 yılında dünya çevre günü olarak ilan edilmiş. Biz çevreyi hatırlamasak yakın zamanda çevre bizi hatırlayacaktır. Çevremize sahip çıkalım. Ayrıca herkesin miraç kandilini kutluyorum" dedi.

Kızıltepe'de birçok sorunu dile getiren ve herkesin duyarlı olmasını isteyen Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Menduh Çakar ise, "Temiz bir Kızıltepe için çalışmalarımız devam edecek dedi. Bu güne kadar emeği geçen milletvekilleri, belediye, kaymakamlık, stk'lar ayrıca sayamadığımız herkese teşekkür ederiz. Dünyamızı ülkemizi ve bölgemizi tehdit eden sorunların evrenselliği ve global anlamda bir çevre bilinci oluşturmak tek bir dünyamızın olduğunu hepimizin aynı gezegenin üzerinde yaşadığımızı ve aynı soluğu solunduğumuzu, geminin batmasıyla bazıların üst güvertede de olsa bile hepinizin batacağını bilincini kitlelere taşımak toplum çevre sorununa karşı duyarlı kılmak istiyoruz. Herkesin dünya çevre gününü ve miraç kandilini kutluyorum" dedi.

Herkesin Çevre Günü'nü kutladıklarını belirten Kızıltepe Kaymakamı Erkaya Yırık, programdan dolayı teşekkür tti. Yırık, "Bizler hangi ortam yaşıyorsan fizyolojik olarak bizlerde buranın eseriyiz. Artık sular çevrede alelade serpilmiş, şişeler, çevreye atılan kağıtlar, izmaritler ve her geçen gün kirlenen hava, duman asla bu milletin, ümmeti Muhammedd'in hakkı ve istikakı değildir. Bizim dinimizde kendin için istediğini başkası için istemedikçe hakiki mümin olamazsınız, tam iman etmiş olamazsınız düsturu peygamberimizin yüzyıllar önce göndermiş olduğu bir prensiptir. İmanın yarısı temizliktir. ve temizlik imandandır. Çevre temizliği de bunun bir parçasıdır" dedi.

Konuşmaların ardından program mahalli sanatçıların yer aldığı konserlerle devam edildi. - MARDİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dünya Çevre Günü Dünya Çevre Günü Kızıltepe Mardin Yerel Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title