Haberler

KKTC Mersin Konsolosu Erden, Başkan Öngel'i Ziyaret Etti

Abone Ol

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Mersin Konsolosu Zalihe Erden, Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel'i ziyaret etti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Mersin Konsolosu Zalihe Erden, Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel'i ziyaret etti.

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 38. yıldönümü ve 'Barış ve Özgürlük Bayramı' kutlama etkinlikleri kapsamında Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel'i makamında ziyaret eden KKTC Zalihe Erden'e; Kıbrıs Türk Kültür Derneği Mersin Şube Başkanı Bilge Tatver ile Kıbrıs Türk Mücahitleri Derneği temsilcileri de eşlik etti. Burada konuşan Konsolos Erden, Kıbrıs halkının uzun yıllar esaret altında yaşadığını ve katliamlarla karşı karşıya kaldığı anlattı. 'Kıbrıs Barış Harekatı' ile birlikte acı dolu günlerin geride kaldığını vurgulayan Erden, "Anavatan Türkiye, 'Kıbrıs Barış Harekatı' ile adadaki soydaşlarının çıkarları ve hakları söz konusu olduğunda neler yapabileceğini tüm dünyaya gösterdi" dedi.

"HAREKAT, KKTC'NİN KURULUŞUNA GİDEN YOLU AÇTI"

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, Kıbrıs Türk halkının geride çok zor günleri geride bıraktığına dikkat çekerek, 'Kıbrıs Barış Harekatı'nın Kıbrıs Türklerinin can güvenliğinin sağlanması amacıyla gerçekleştirildiğinin altını çizdi.

Öngel, "Kıbrıs, büyük katliamlara tanıklık etti. Ülkemiz, 'Garanti Anlaşması'nın 3. maddesinden doğan haklarıyla Kıbrıs'taki soydaşlarımızın can güvenliğinin tesis etmek, sonra da barışı sağlamak adına 'Barış Harekatı'nı gerçekleştirdi. Mersin'den başlayan 'Kıbrıs Barış Harekatı', Kıbrıs'a barış ve huzur getirmiş, KKTC'nin kuruluşuna giden yolu açmıştır. Kıbrıs'ın bağımsızlık mücadelesinde hayatını kaybeden ve bugünlere gelmemizi sağlayan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize sağlık diliyorum" ifadesini kullandı.

"HER MERSİNLİNİN GÖNLÜNDE KIBRIS'IN YERİ AYRIDIR"

Mersin'in, KKTC, KKTC'nin de Mersin için büyük önem taşıdığını dile getiren Öngel, konuşmasını da şöyle sürdürdü;

"Kıbrıs Türkleri için Anavatan'a girişte ilk kapı olan Mersin, Anavatan'dan Kıbrıs'a giderken de son noktadır. Barış Harekatı'nın başladığı il olan Mersin, harekat sırasında ve sonrasında lojistik bütün desteklerin sağlandığı bir parçadır. Kıbrıs Türkünün sesi olmuş Bayrak Radyosu da Mersin'den yayın yapmıştır. Mersin Kıbrıs'ın uluslararası ilişkilerini sağlayan ve ticaret merkezli olarak dünyaya açılan kapısıdır. Her Mersinlinin gönlünde Kıbrıs'ın yeri ayrıdır. Her Kıbrıslı için de Mersin özel bir durumdadır. Anavatan Türkiye bugünde, gelecekte ve her koşulda Yavruvatan Kıbrıs'ın yanında olacak." - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İsmail Bayram Silifke Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title