Haberler

Klasik Eserler Sonbahar Hüznü Yaşattı

Abone Ol

Konak Belediyesi Dr.Sanat Merkezi'nde düzenlediği 'Romantik Sonbahar Ezgileri' konserinde genç Çello Sanatçısı Doğuş Ergin'i ağırladı.

Konak Belediyesi Dr.Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve

Sanat Merkezi'nde düzenlediği 'Romantik Sonbahar Ezgileri' konserinde genç Çello Sanatçısı Doğuş Ergin'i ağırladı. Ergin'e piyanoda Rauf Paşaoğlu eşlik etti.

Pek çok yarışmada dereceler elde eden 19 yaşındaki Bilkent Üniversitesi, Müzik ve Sahne Sanatları Mezunu genç sanatçı mini konseriyle klasik müzik severlere unutulmaz bir gece yaşattı. Ergin, kendisine İzmir'de konser verme şansı tanıyan Başkan Tartan'a teşekkür ederek, hemen her gün verdiğimiz şehitlerimizin anısına Fransız besteci Gabriel Fauré'nun 'Elegy-Ağıt' isimli eseriyle konserine başladı.

Dünyaca ünlü İtalyan besteci Ottorino Respighi'nin,

Alman Felix Mendelssohn'ın, Fransız besteci Charles Camille Saint-Saëns'ın ve daha pek çok bestecinin eserlerinden örnekler veren Ergin, aşkla bağlı olduğu mesleğinde daha da başarılı olmak ve Türkiye'yi yurt dışında temsil etmek amacıyla üniversite eğitimine Köln Üniversitesi Viyolonsel Bölümü'nde devam edeceğini belirtti. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bilkent Üniversitesi Yerel İzmir Doğuş Konak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title