Kocadon: "Sanatın Gücünü Bodrum'da Kullanmamız Lazım"
Bodrum Belediyesinin destekleriyle bu yıl 12.’si gerçekleştirilecek Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, 3 Temmuz’da kapılarını sanatseverlere açıyor.
Bodrum Belediyesinin destekleriyle bu yıl 12.'si gerçekleştirilecek Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, 3 Temmuz'da kapılarını sanatseverlere açıyor.
Başkan Kocadon, " Bodrum'da sürdürülebilir turizm istiyorsak, sanatla turizmi bütünleştirmemiz lazım. En büyük amacımız da Bodrum'da yapılan sanatsal etkinlikleri bütün dünyaya duyurabilmek." dedi.
Şef Rengim Gökmen yönetimindeki Karşıyaka Oda Orkestrası ile ünlü piyanist Gülsin Onay'ın vereceği konser ile başlayacak festival öncesi, Bodrum Belediyesi Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi'nde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Festivalin Sanat Danışmanlığını yapan Devlet Sanatçısı ve Piyanist Gülsin Onay, Festival Sanat Yönetmeni ve Piyanist Eren Levendoğlu, Denizbank Kültür - Sanat Yöneticisi Perihan Yücel ile Bodrum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Koordinatörü Mehmet Kocair katıldı.
Gülsin Onay, bu yılın kendileri için çok önemli olduğunu belirterek "Bu yıl bizim 12. yılımız. Festivalimizde dünya çapından sanatçılarımızı ağırlayacağız, efsane topluluklar yer alacak. Genç yeteneklerimizi bu büyük sanatçılarla buluşturup onlardan ders alma, yararlanma olanağı sağlıyoruz her sene. Ayrıca Adnan Saygun Piyano Yarışmamız var, bu sene de 3.'sü yapılacak. Hepinize katılımlarınızdan dolayı çok teşekkür ederiz ve hepinizi konserlerimize bekliyoruz." dedi.
Denizbank Kültür - Sanat Yöneticisi Perihan Yücel de, "Gümüşlük festivali, bizim hayatımıza yeni girmiyor. Biz Eren Hanım'la birlikte 4-5 yıl önce bu yolculuğa çıktık. Bu sene desteğimizi biraz daha artırdık. Böyle bir festivalin yapılması gerçekten çok kıymetli. 18 yıldır kültür-sanata yakından destek oluyoruz. Bu işe vesile olan 2 kişiye çok kıymetli sanatçımız Gülsin Onay'a ve Eren Leventoğlu'na teşekkür ediyorum. Ayrıca bu çalışmayı sahiplenen genç, dinamik bir yerel yöneticinin de bunun içinde olması çok gurur verici. Bu yüzden başkanımıza çok teşekkür ediyoruz " şeklinde konuştu.
Festivalin Sanat Yönetmenliğini yapan piyanist Eren Leventoğlu ise "Bu festivalin bugünkü noktalara gelmesi için çok emek harcadık. Deniz Bank'a ana sponsorluğumuzu üstlendiği için çok teşekkür ediyorum. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, bugün dünyanın tanıdığı bir festivaldir. Yaptığımız bu festival bugün sponsorlarımızın destekleriyle ayakta durmaktadır. Bodrum Belediyesinden aldığımız destekler, hedefimize ulaşmamızda çok büyük katkı sağlamıştır. Belediye Başkanım Mehmet Kocadon'a, meclis üyelerine ve belediye çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Festivalimize her geçen yıl daha fazla kişi ilgi göstermeye başladı." dedi.
"SADECE KONSER DEĞİL EĞİTİM DE VERİLDİ"
En büyük amaçlarının düzenlenen sanatsal etkinlikleri bütün dünyaya duyurabilmek olduğunu ifade eden Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon şunları söyledi:
"Gümüşlük Klasik Müzik Festivalimiz çok enteresandır ki 2004 yılında 3 arkadaşımızın bir araya gelip şu tarihi kilisemizde Gümüşlük'te bir konser verelim sloganıyla ortaya çıkan Bodrum'un sanat dalında en büyük eserlerinden biridir ve 12 yıldır aralıksız devam etmektedir. Bunu sadece klasik müzik konserleri olarak düşünmeyin. Birçok eğitime de katkı sağlamıştır. Bu süreçte 350-400 gence eğitim verilmiştir ve bu arkadaşlarımızın her biri birer sertifika almıştır. Bu sanat festivalini Bodrum'a kazandırdıkları için sanatçı dostlarıma teşekkür ediyorum. Gümüşlük festivalimizin bu sene Bodrum'un dünyaya açılan bir festival kapısı olacağına inanıyorum. Bize katkı sağlayan sponsorlarımıza; özellikle Denizbank'a, Bodrum Belediyesine huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum."
"SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM İSTİYORSAK, SANATLA TURİZMİ BÜTÜNLEŞTİRMEMİZ LAZIM"
Başkan Kocadon ayrıca turizm için sanatın önemine de değinerek, "Bodrum'da sürdürülebilir turizm istiyorsak sanatla turizmi bütünleştirmemiz lazım. En büyük amacımız da Bodrum'da yapılan sanatsal etkinlikleri bütün dünyaya duyurabilmek. Bunu gerçekleştirdiğimizde Gümüşlük Klasik Müzik Festivali'nin olduğu tarihlerde gelen turist sayısının artacağına inanıyorum. Sanat, spor ve siyaset insanlara ulaşmanın en kolay yoludur. Bugün Bodrum'da sanat ile turizmi bir arada tutabiliyorsak, sanatın gücünü Bodrum'da kullanmamız lazım. Bodrum'u bir zamanlar televole kültürüyle çok fazla lanse etmeye çalıştılar ama Bodrum televole kültürü ile değil, konserleriyle festivalleriyle anılan bir yer. Bodrum'da elbet eğlence de olacak ama Bodrum sadece ellerin havada olduğu bir yer değildir. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.
Bodrum'un Akdeniz çanağında düzenli olarak sanatsal festivaller yapılan en önemli şehirlerinden biri olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Kocadon, "Bodrum'da şu anda Akdeniz çanağında bu kadar çok klasik müzik konserlerinin ve festivallerinin olduğu hiç bir yer yok. Bu da bizim gururumuz ve Bodrum halkının ne kadar medeni olduğunun göstergesidir. Aynı zamanda sanata ve sanatçıya verilen en büyük değerdir bu." şeklinde konuştu.
Festival programına ve etkinlikler ile ilgili detaylı bilgilere gumuslukfestival.org adresinden ulaşılabilir. - MUĞLA