Haberler

Kocaeli'den Van'a Bugüne Kadar Bin 56 Konteyner Gönderildi

Abone Ol

Kocaeli Valiliği 23 Ekim'de Van'da yaşanan deprem felaketi sonrası evi yıkılanlar için hazırlattığı konteynerlerin 58 adedini daha Van'a gönderdi.

Kocaeli Valiliği 23 Ekim'de Van'da yaşanan deprem felaketi sonrası evi yıkılanlar için hazırlattığı konteynerlerin 58 adedini daha Van'a gönderdi. Son gönderilen konteynerlarla birlikte Kocaeli'den Van'a ulaşan konteyner sayısı bin 56'ya ulaştı.

Konteynerlerin gönderildiği törene Vali Ercan Topaca başta olmak üzere, Vali Yardımcısı Ali Sözen, Derince Belediye Başkanı Aziz Alemdar, Kaymakam Cengiz Cantürk, Liman Müdürü Hilmi Sönmez, Afet ve Acil Durum Müdürü Osman

Sarıoğlu ve Özel İdare Genel Sekreteri Burhan Eres katıldı.

Konu hakkında açıklama yapan Vali Topaca, konteyner sevkiyatının başında 50 adet gönderdiklerini hatırlatarak, "İlk baştaki hedefimiz 200'dü. Biz bunu yükselttik ve bin 300 yaptık. Amacımız Van'daki insanlara yardım elimizi uzatmak" diye konuştu.Valilik tarafından 200, Sağlık Müdürlüğü tarafından 200 ve Acil Afet Durum Merkezi tarafından da 900 adet konteyner gönderildiğini söyleyen Topaca, "Bugün son törenimizi yapıyoruz. Yardımlarda emeği geçen tüm kurum ve kişilere teşekkür ediyorum" dedi. Konteynerlerin Van'ın her yerine dağıtılıdığını belirten Topaca, "Konteynerler Van Valiliği tarafından dağıtılıyor. Van'da bir Kocaeli mahallesi kurma düşüncemiz asla olmadı." dedi.

Van'a konteyner dışında hayvan barınağı da gönderildiğine dikkat çeken Topaca, Valiliğin 150, Büyükşehir Belediyesi'nin ise 100 adet havyan barınağını Van'a gönderdiğini hatırlattı. Van'dan gelen depremzedelere Kocaeli'de çok iyi bakıldığını da belirten Topaca, "Van'dan 600 aile olmak üzere 3 bin kişinin üzerinde depremzede ilimize geldi. biz bu vatandaşlarımızı Kocaeli'de en iyi şekilde ağırlıyoruz" açıklamalarında bulundu. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aziz Alemdar Ercan Topaca Ali Sözen Yerel Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title