Haberler

Görüntüler ABD'den değil, Türkiye'den! Korkunç kıyafetlerle insanları korkutarak bin yılık geleneği yaşatıyorlar

Güncelleme:
Abone Ol

Edirne'nin Naipyusuf köyünde bin yıllık Balkan geleneği olan 'Koleda' kutlamaları çerçevesinde vatandaşlar, korkunç kıyafetler giymiş halde gece geç saatlere kadar ev ev gezerek insanları korkuttu.

Edirne'nin Havsa ilçesine bağlı Naipyusuf köyünde bin yıllık Balkan geleneği olan 'Koleda' kutlandı. Korkunç kıyafetler giyen çok sayıda vatandaş, ardından yüzlerini boyadı.

'Koleda' gecesinde korkunç kıyafetler giyip vatandaşları korkuttular

SOKAK SOKAK GEZİP KÖY HALKINI KORKUTTULAR

Çeşitli maskeler de takan vatandaşlar, gelenek gereği sokak sokak gezip köy halkını korkuttu. Köy meydanında buluşan katılımcılar, burada yakılan ateşlerin etrafında toplandı. Daha sonra köy sakinlerinin yaptığı kabak tatlısı, tepsilerde konuklara ikram edildi.

'Koleda' gecesinde korkunç kıyafetler giyip vatandaşları korkuttular

'Koleda' gecesinde korkunç kıyafetler giyip vatandaşları korkuttular

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Edirne Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (7)

Nurullah Ak:

2 rekat namaz kılmazsınız ama şarlatanlık ta üzerinize yok gençler

Yanıtla1120
Yusuf Saygın:

Bu acayip mahluklar evlerin camlarına ve arabalara vurarak insanları rahatsız ediyor. İşin ilginç yanı zabıta da elindeki telefonla zapt ediyor..Biri çıkıp bunlara müdahale etse suçlu bu "yeter ulan" diye isyan eden oluyor adalete bak.

Yanıtla1110
Murat Vural:

Türkiye'de böyle şeytan kıyafetleri giyerek sözde komşularını cadılar bayramı şeklinde korkutanlar asla müslüman Türk evladı olamazlar . Bunlar ancak bu şekilde Amerika'da yaşayabilirler .

Yanıtla514
TT:

Balkan Türk ve Müslümanlarında böyle bir adet veya gelenek hiçbir zaman olmamıştır ve olmayacaktır...Yazıktır ki Hristiyan slavlarda olan bir adeti, ne üdüğü belirsiz bi akademisyen Müslüman Pomaklara kutlatmıştır... Umarım bu saçmalık son bulur...

Yanıtla711
Alkurt:

NURULLAH, YINE MI NEGATIV CEVAP..SANA NE, SENIN NAMAZINA KARISAN VAR MI, YOK..SENI ILGILENDIRMIYOR..MILLETIN UFAK BIR EGLENCESINI COK GÖREN SENIN GIBI TARIKATCILARIN TUZU KURU NASIL OLSA..ALLAH ASKINA NE ICIYORSUN, CÜNKÜ HEP TARIKATLAR GIBI NEGATIVSIN.

Yanıtla73
Nurullah Ak:

Seni ALLAH a havale ediyorum. Gençlik bitmiş dininden kültürlerinden kopmuş Amerikancı olma yolunda ama sizin umurunuz da değil yazıklar olsun

13
tahsin bueyuekkol:

Gavurluk ne varsa ona tapunuyorlar. Iyi birsey olsa bakma bile bakmazlar.

Yanıtla52
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title